Βενετία: Οι συγκινητικές ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν στη μοιραία γέφυρα – Η νιόπαντρη Αντονέλα ήταν 6 μηνών έγκυος

October 5, 2023


Τραγικές ιστορίες νέων ανθρώπων που είχαν επιλέξει να κάνουν μαγικές διακοπές στη Βενετία, αλλά σκοτώθηκαν όταν τουρισιτκό λεωφορείο ανατράπηκε και έπεσε από γέφυρα.Μία μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα με 21 νεκρούς κοντά στη Βενετία όπου τουριστικό λεωφορείο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αλλά πιθανότατα λόγω λάθους του οδηγού, έπεσε από γέφυρα σε ανισόπεδο κόμβο, γίνονται γνωστές οι ιστορίες των…

... ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.Εκτός από τον οδηγό, τον 44χρονο Αλμπέρτο Ριζότο, για τον οποίο οι συνάδελφοί του είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για το πόσο ευσυνείδητος και έμπειρος ήταν, κανείς άλλος από τους νεκρούς δεν ήταν Ιταλός. Όλοι τουρίστες που επισκέπτονταν τη Βενετία....

Τραγικές ιστορίες νέων ανθρώπων που είχαν επιλέξει να κάνουν μαγικές διακοπές στη Βενετία, αλλά σκοτώθηκαν όταν τουρισιτκό λεωφορείο ανατράπηκε και έπεσε από γέφυρα.

Μία μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα με 21 νεκρούς κοντά στη Βενετία όπου τουριστικό λεωφορείο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αλλά πιθανότατα λόγω λάθους του οδηγού, έπεσε από γέφυρα σε ανισόπεδο κόμβο, γίνονται γνωστές οι ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Εκτός από τον οδηγό, τον 44χρονο Αλμπέρτο Ριζότο, για τον οποίο οι συνάδελφοί του είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για το πόσο ευσυνείδητος και έμπειρος ήταν, κανείς άλλος από τους νεκρούς δεν ήταν Ιταλός. Όλοι τουρίστες που επισκέπτονταν τη Βενετία. Ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Κροατία που χωρίστηκε για πάντα, Ουκρανοί, Γερμανοί, μικρά παιδιά. Τα θύματα ήταν σχεδόν όλοι νέοι άνθρωποι, κάτω των 50 ετών, πολλοί κάτω και των 40.

Βενετία: Οι συγκινητικές ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν στη μοιραία γέφυρα- Η νιόπαντρη Αντονέλα ήταν 6 μηνών έγκυοςΟ οδηγός του λεωφορείου, Αλμπέρτο Ριζότο.

Νεόνυμφοι από την Κροατία

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Κροατία. Η Αντονέλα Πέρκοβιτς και ο Μαρκ Γκούμα Μπάκοβιτς περίμεναν το πρώτο τους παιδί. Στη φωτογραφία, τους βλέπουμε τη μέρα του γάμου τους, στις 9 Σεπτεμβρίου. Το ζευγάρι που κατοικούσε στο Σπλιτ, έκανε ταξίδι του μέλιτος στη Βενετία. Οι φίλοι τους, τους έγραφαν ευχές για τον γάμο τους, τη νέα ζωή που ανοιγόταν μπροστά τους και για το μαγικό ταξίδι που έκαναν στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου.

ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΝΕΟΝΥΜΦΟΙ ΚΡΟΑΤΙΑΗ Αντονέλα και ο Μαρκ, τη μέρα του γάμου τους.

Η Αντονέλα σκοτώθηκε. Ήταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ο σύζυγός της είναι πολυτραυματίας και νοσηλεύεται σε ένα από τα νοσοκομεία της Ιταλίας, στο Μιράνο, όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες. “Πού είναι η γυναίκα μου;” επαναλαμβάνει στις νοσηλεύτριες που προσπαθούν να του δώσουν κουράγιο. Εκείνος επιμένει: “Θέλω να δω τη γυναίκα μου!”. Ο Μαρκ Γκούμα Μπάκοβιτς νοσηλεύεται στην εντατική, όχι διασωληνωμένος. Σύντομα θα πρέπει να του πουν τον ενημερώσουν για την τραγική αλήθεια.

Η αναγνώριση των σορών έγινε με μεγάλη δυσκολία, όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές. νάμεσα σε όσους έχουν ήδη ταυτοποιηθεί είναι οι 30χρονες Λιούμποφ Σισκάροβα, Ιρίνα Πασένκο και Γιούλια Νιέμοβα από την Ουκρανία, ο 70χρονος, επίσης Ουκρανός, Βασίλ Λομάκιν αλλά και οι συμπατριώτισσα τους, η 65χρονη Τετιάνα Μπεσκοροβάινα.

Νεκρός είναι και ο 28χρονος Γιονατάν Σιντάρτα Γκράσε από το Ρέζενμπεργκ της Γερμανίας. Ταξίδευε με την 21 ετών φίλη του, τη Λουσί από τη Γαλλία, η οποία νοσηλεύεται με βαριά τραύματα στην εντατική.

“Όλοι έχουν ταυτοποιηθεί”, επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε ντι Μπάρι. Συνολά, πρόκειται για εννέα Ουκρανούς, τέσσερις Ρουμάνους, τρεις Γερμανούς, έναν Ιταλό (τον οδηγό), μία Κροάτισσα, δύο Πορτογάλους και μία γυναίκα από τη Νότια Αφρική. Ανάμεσα στα θύματα είναι και δύο κοριτσάκια, το ένα λίγων μηνών και το άλλο δύο ετών.

Ιατρικές πηγές εξήγησαν σε ιταλικά ΜΜΕ ότι “η ταυτοποίηση των σορών, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν πολύ περίπλοκη”.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα τραύματα ήταν τόσο εκτεταμένα ώστε χρειάστηκε τεστ DNA.

Ως προς τους εννέα Ουκρακούς νεκρούς και τους πέντε Ουκρανούς τραυματίες, ιταλικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι πρόκειται για ανθρώπους που είχαν διαφύγει από τη χώρα τους το 2022 όταν ξέσπασε ο πόλεμος και είχαν βρει καταφύγιο στην Κροατία. Ο Αντρίτι Καρτίτς, γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στο Μιλάνο δήλωσε: “Είμαστε σε επαφή με τις οικογένειες. Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία στις πόλεις Μέστρε, Τρεβίζο και Πάντοβα. Όλοι είναι στην εντατική”.

Όλοι οι επιβαίνοντες έμεναν στο κάμπινγκ Hu Camping στο λιμάνι Μαργκέρα, προκειμένου να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση για να επισκέπτονται τη Βενετία.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.