Σουηδία: Βγάζει στρατό στους δρόμους κατά της εγκληματικότητας – «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο»

September 30, 2023


Ακόμα και τον στρατό ετοιμάζεται να κατεβάσει η Σουηδία στους δρόμους προκειμένου να βοηθήσει την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας συμμοριών.Σε διάγγελμα του, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι θα έχει εντός της ημέρας συνομιλίες με τον επικεφαλής των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και τον αστυνομικό διευθυντή για να συζητήσει τρόπους ανάσχεσης της βίας των συμμοριών μετ…

...ά το κύμα των επιθέσεων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ατόμων. {"@context":"http://schema.org","@type":"VideoObject","name":"Σουηδία: Ο στρατός στη μάχη κατά της πρωτοφανούς εγκληματικότητας","description":"Δυναμικά μπαίνει ο στρατός στη μάχη κατά της πρωτοφανούς έκρηξης βίας και της εγκληματικότητας...

Ακόμα και τον στρατό ετοιμάζεται να κατεβάσει η Σουηδία στους δρόμους προκειμένου να βοηθήσει την εκρηκτική αύξηση της εγκληματικότητας εξαιτίας συμμοριών.

Σε διάγγελμα του, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την Πέμπτη, ότι θα έχει εντός της ημέρας συνομιλίες με τον επικεφαλής των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων και τον αστυνομικό διευθυντή για να συζητήσει τρόπους ανάσχεσης της βίας των συμμοριών μετά το κύμα των επιθέσεων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ατόμων.




Συγκεκριμένα, ο Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων και τον επίτροπο της εθνικής αστυνομίας την Παρασκευή για να διερευνήσει «πώς οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία στο έργο της κατά των εγκληματικών συμμοριών».

Τι ανέφερε στο διάγγελμα ο Σουηδός πρωθυπουργός

«Η Σουηδία δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», δήλωσε την Πέμπτη ο Κρίστερσον και πρόσθεσε: «Καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν βλέπει κάτι τέτοιο».

Στην συνέχεια ανέφερε πως «αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τη Σουηδία». Πρόσθεσε δε ότι «Μια 25χρονη γυναίκα πήγε για ύπνο χθες το βράδυ, ένα εντελώς συνηθισμένο βράδυ, αλλά δεν πρόλαβε να ξυπνήσει. Θα κυνηγήσουμε τις συμμορίες, θα νικήσουμε τις συμμορίες».

Πώς θα εμπλακεί ο στρατός

Από το τηλεοπτικό διάγγελμα, κανείς δεν μπόρεσε να κατανοήσει με ποια ιδιότητα θα εμπλακεί ο στρατός στην αντιμετώπιση του προβλήματος των συμμοριών της Σουηδίας, αλλά προηγούμενες προτάσεις έχουν επικεντρωθεί στην ανάληψη από τους στρατιώτες καθηκόντων προστασίας από την αστυνομία, ώστε να απελευθερωθούν περισσότεροι πόροι για την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η αστυνομία εκτιμά ότι περίπου 30.000 άτομα στη Σουηδία εμπλέκονται άμεσα ή έχουν δεσμούς με το έγκλημα των συμμοριών. Η βία έχει επίσης εξαπλωθεί από τις μεγάλες αστικές περιοχές σε μικρότερες πόλεις όπου τα βίαια εγκλήματα ήταν προηγουμένως σπάνια.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.