Τα τραγούδια των φετινών σειρών που ήδη αγαπήσαμε

September 30, 2023


Σπουδαίοι καλλιτέχνες και μελωδίες «ντύνουν» μοναδικά τις παραγωγές μυθοπλασίαςΟι σειρές αποτελούν μία σπουδαία κληρονομιά για τα κανάλια, με τις σκηνές και τους ηθοποιούς να παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι συναισθημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα soundtracks, τα τραγούδια που «ντύνουν» τις παραγωγές μυθοπλασίας. Φέτος ειδικά ακούμε υπέροχες μουσικές που συνοδεύουν μοναδικά τα σίριαλ.Η ιστορικ…

...στορική σειρά «Οι Πανθέοι» έχουν προσγειωθεί στη βραδινή ζώνη του ΣΚΑΪ, με τον σπουδαίο συνθέτη Μίνω Μάτσα να υπογράφει το τραγούδι τίτλων με τίτλο «Ιστορία», σε στίχους της Σοφίας Καψούρου και ερμηνεία του Κώστα Τριανταφυλλίδη. Μιλώντας για το τραγούδι «Ιστορία», ανέφερε:...

Σπουδαίοι καλλιτέχνες και μελωδίες «ντύνουν» μοναδικά τις παραγωγές μυθοπλασίας

Οι σειρές αποτελούν μία σπουδαία κληρονομιά για τα κανάλια, με τις σκηνές και τους ηθοποιούς να παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι συναισθημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα soundtracks, τα τραγούδια που «ντύνουν» τις παραγωγές μυθοπλασίας. Φέτος ειδικά ακούμε υπέροχες μουσικές που συνοδεύουν μοναδικά τα σίριαλ.

Η ιστορική σειρά «Οι Πανθέοι» έχουν προσγειωθεί στη βραδινή ζώνη του ΣΚΑΪ, με τον σπουδαίο συνθέτη Μίνω Μάτσα να υπογράφει το τραγούδι τίτλων με τίτλο «Ιστορία», σε στίχους της Σοφίας Καψούρου και ερμηνεία του Κώστα Τριανταφυλλίδη. Μιλώντας για το τραγούδι «Ιστορία», ανέφερε: ««Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα “Οι Πανθέοι” του Τάσου Αθανασιάδη και έχει γραφτεί για την ομώνυμη σειρά. Ένα βαθιά ερωτiκό τραγούδι, ύμνο στη γυναικεία φύση πάνω στους εξαιρετικούς στίχους της Σοφία Καψούρου, που εκφράζει την απόγνωση αλλά και την προσδοκία της ερωτiκής επιθυμίας».

Η πολυσυζητημένη σειρά του MEGA, το «Ναυάγιο», βγαίνει στον αέρα την Κυριακή και το ξεχωριστό τραγούδι των τίτλων ταξιδεύει. Σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιάννη Κότσιρα, ερμηνεύει μοναδικά η Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Η ιστορία της νέας δραματικής σειράς βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, ενώ την κινηματογράφηση υψηλών προδιαγραφών υπογράφει ο σκηνοθέτης Γιάννης Χαριτίδης και το καθηλωτικό σενάριο ο Γιώργος Κόκουβας. Στο πρώτο επεισόδιο θα δούμε καθηλωτικές και δυνατές σκηνές. Στα Κύθηρα, ένα αγαπημένο ζευγάρι, η Ειρήνη και ο Απόστολος λαμβάνουν το γράμμα που διακαώς περίμεναν από μία μεγάλη εταιρεία αρωματοποιίας στη Γαλλία. Με το δικό τους άρωμα στις αποσκευές, και με ελπίδα στην ψυχή, το ζευγάρι αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Υπάρχει όμως ένα εμπόδιο: από το νησί τους δεν αναχωρεί ούτε αεροπλάνο, ούτε πλοίο. Έτσι, καταφέρνουν να πείσουν τον καπετάν Στελή να τους μεταφέρει με το καΐκι του στην Κρήτη και από εκεί να ταξιδέψουν με το μοιραίο Φοίνιξ ως τον Πειραιά για να προλάβουν την πτήση τους για τη Γαλλία. Δύο φοιτητές, ο Μάκης και η Λίνα, γνωρίζονται μέσα στο πλοίο και ένα ειδύλλιο γεννιέται. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως τις οικογένειές τους ενώνει ένα χρέος. Η Λίνα έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα της, όταν εκείνος μαθαίνει πως η κόρη του θέλει να γίνει ηθοποιός και της απαγορεύει να ξαναπάει στην Αθήνα. Ο Μάκης με τους φίλους του συμμετέχουν στην “αρπαγή” μιας κοπέλας, που θέλει να παντρευτεί με τον αγαπημένο της. Ο γιος του ιερέα που τελεί τον γάμο, ο Πέτρος, μπλέκει σε έναν τσακωμό με τον Γιάννη. Τα αίματα ανάβουν, ένα όπλο εκπυρσοκροτεί… και το νήμα της ζωής κάποιου κόβεται για πάντα.

Μία σειρά εποχής που «συνομιλεί» με την ελληνική παράδοση, με φόντο την ελληνική επαρχία στην εκπνοή της δεκαετίας του ‘50, «Το προξενιό της Ιουλίας» έρχεται στον ALPHA την ερχόμενη εβδομάδα. Το τρέιλερ, που σκηνοθέτησε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Έφη Γούση, προκάλεσε αίσθηση από την πρώτη στιγμή με την αισθητική του και τη συγκινησιακή φόρτιση που δημιουργεί. Το παραδοσιακό γαμήλιο τραγούδι, που ακούγεται, υπογραμμίζει την ιστορία και την εξιστορεί με σπαραγμό, με θρήνο, σαν γαμήλιο μοιρολόι. Εκτός από τη σκηνοθετική ματιά της Έφης Γούση, το παραδοσιακό τραγούδι «Μαν’ αργυρό κλωντήρι» σε διασκευή και ερμηνεία των Λιάκου Ευγενία, Ποζατζίδου Ελένη και Τσέρνου Ρούλα έχει επίσης τραβήξει την προσοχή των τηλεθεατών που ανυπομονούν για τη νέα σειρά.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.