Δραματική κατάσταση στον Βόλο: Κραυγή απόγνωσης από τον Μπέο – «Είναι χειρότερο από τον Daniel, ανεβείτε σε ορόφους»

September 28, 2023


Βρέχει ασταμάτητα στον Βόλο, ποτάμια οι δρόμοι, εγκλωβίστηκαν πολίτες – “Σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους”, το μήνυμα του Αχιλλέα ΜπέουΣτο μάτι του κυκλώνα έχει μπει ο Βόλος για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες, με την κακοκαιρία Elias να χτυπά αλύπητα την πόλη εδώ και ώρες.Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν είναι προσβάσιμο…

...ς σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους...

Βρέχει ασταμάτητα στον Βόλο, ποτάμια οι δρόμοι, εγκλωβίστηκαν πολίτες – “Σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους”, το μήνυμα του Αχιλλέα Μπέου

Στο μάτι του κυκλώνα έχει μπει ο Βόλος για δεύτερη φορά μέσα σε 20 μέρες, με την κακοκαιρία Elias να χτυπά αλύπητα την πόλη εδώ και ώρες.

Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ο Κραυσίδωνας έχει σπάσει με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στην οδό Βουλγαροκτόνου με το νερό να έχει ανέβει επικίνδυνα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν προκειμένου να προσεγγίσουν σπίτια και εγκλωβισμένους οδηγούς.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, υπάρχουν πολίτες εγκλωβισμένοι μέσα σε σούπερ μάρκετ, καθώς η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε και η Αστυνομία δεν είχε απαγορεύσει την κίνηση των οχημάτων στην περιοχή.

Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να προσεγγίσει διασωστικό όχημα στο σημείο, ώστε να τους απεγκλωβίσει και να τους οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Εγκλωβισμένη είναι και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Φρόσω Παύλου, μαζί με άλλα τρία άτομα στον Κραυσίδωνα. Η δημοσιογράφος ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Νωρίτερα το απόγευμα έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού τεσσάρων ατόμων στον Πλατανιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Ραμματά, επρόκειτο για κατοίκους του χωριού, που είδαν ξανά τον χείμαρρο να γεμίζει νερό φοβήθηκαν να τον περάσουν και κάλεσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η σφοδρή κακοκαιρία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα τμήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να επιδιορθώσουν τις βλάβες στους υποσταθμούς και σε κολόνες του δικτύου.

Στον Βόλο βρίσκονταο 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα, όπως και η 2η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.
Έχουν δεχθεί περίπου 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνδράμει ο στρατός με βάρκες, ερπυστριοφόρα και χάμερ.

Κραυγή απόγνωσης από τον Μπέο: “Ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους”

Σε ένα δραματικό μήνυμα μέσα από το αυτοκίνητο, εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας, ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπeος, απευθύνει έκκληση στους Βολιώτες λέγοντας:

“Αυτή η καταρρακτώδης βροχή είναι μεγαλύτερη από τις 6 Σεπτεμβρίου. Κόπηκε ο δρόμος στη μέση στην Παιδόπολη της Αγριάς. Πλημμύρες παντού. Αν συνεχίσει έτσι θα σπάσει ο Κραυσίδωνας σε λίγα λεπτά. Σας παρακαλώ, σας εκλιπαρώ, αν μένετε σε ισόγεια και σε πρώτους ορόφους, ανεβείτε σε ψηλότερους ορόφους. Αν χρειαστείτε βοήθεια καλέστε στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι οργή είναι αυτή από τη φύση. Προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Η βροχή θα συνεχιστεί όλη νύχτα. Μείνετε ψηλά. Μην κυκλοφορείτε”.

Μήνυμα από το 112: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Το απόγευμα της Τετάρτης, με μήνυμα του 112 δόθηκε από την αστυνομία εντολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή της πόλης, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είναι σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, έχουν διακοπεί και οι αστικές συγκοινωνίες στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Είχε προηγηθεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Σωτήριο, οι οποίοι καλούνταν να απομακρυνθούν προς Λάρισα, υπό τον φόβο πλημμύρας.

Η κατάσταση είναι και πάλι εξαιρετικά δύσκολη, με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής να έχει λάβει από το πρωί έως στις 6 το απόγευμα 168 κλήσεις στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκ των οποίων οι 125 ήταν από την Εύβοια και οι περισσότερες αφορούσαν άντληση υδάτων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, το σύστημα κακοκαιρίας θα εξακολουθήσει να επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλάζι και πολλούς κεραυνούς.

 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.