Πήγε στο ΑΤΜ αλλά είχε ξεχάσει την κάρτα του – Σήκωσε χρήματα με…

September 27, 2021


Αυτό το hack του «Out and about» καθιστά το να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι ακουστικών. Ωστόσο, πέραν των μικρών κόλπων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο,…

... υπάρχουν και ορισμένα πράγματα στα οποία πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ τα 4 λάθη που μπορεί να πληρώσετε ακριβά. Χρησιμοποιήστε την υποδοχή των ακουστικών σε ATM, το οποίο αναγνωρίζεται από ένα απτό σύμβολο στα δεξιά του πληκτρολογίου, και ακούστε μια περιγραφή...

Αυτό το hack του «Out and about» καθιστά το να βγάλετε χρήματα από το ΑΤΜ πανεύκολα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι ακουστικών. Ωστόσο, πέραν των μικρών κόλπων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, υπάρχουν και ορισμένα πράγματα στα οποία πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή, δείτε εδώ τα 4 λάθη που μπορεί να πληρώσετε ακριβά.

Χρησιμοποιήστε την υποδοχή των ακουστικών σε ATM, το οποίο αναγνωρίζεται από ένα απτό σύμβολο στα δεξιά του πληκτρολογίου, και ακούστε μια περιγραφή των προσφερόμενων υπηρεσιών. Ακολουθήστε τις αντίστοιχες οδηγίες για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας. Αποδεικνύεται ότι τα χρήματα μιλούν πραγματικά.

Αυτό είναι το νέο κόλπο που χρησιμοποιούν οι απατεώνες στα ΑΤΜ. Ανοίξτε τα μάτια σας!

Όλοι μας έχουμε ακούσει για κλοπή πιστωτικών καρτών, και μέχρι να το αντιληφθεί κάποιος, οι απατεώνες μπορούν να δρουν ανενόχλητοι, κάνοντας αγορές ή ανάληψη χρημάτων. Μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούν για να αποσπούν πληροφορίες των πιστωτικών καρτών είναι μέσω μιας ειδικής συσκευής.

Υπήρχαν φήμες για αυτές τις συσκευές στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Στην αρχή δεν τις είχαν πάρει στα σοβαρά, αλλά αυτές οι συσκευές που είναι ικανές να “διαβάσουν” τις πιστωτικές κάρτες, όντως τις εγκαθιστούσαν στα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης. Στο βίντεο που ακολουθεί, συζητιέται η εξέλιξη της απάτης των πιστωτικών καρτών κατά τη διάρκεια των χρόνων. Ένας απατεώνας που συνελήφθη, πλέον βοηθάει τις αρχές να εντοπίζουν καλύτερα και να αποτρέπουν τη δράση των απατεώνων.

ΑΤΜ ανακύκλωσης κινητών: Πετάς το παλιό σου κινητό και παίρνεις αμέσως χρήματα! – Σε ποια περιοχή θα το βρεις

Όπως θα ακούσετε στο βίντεο, όχι μόνο ΑΤΜ, αλλά και μηχανήματα αυτόματης εξυπηρέτησης σε βενζινάδικα στην Αμερική, γίνονται συχνά στόχοι με σκοπό την απόσπαση πληροφοριών των πιστωτικών καρτών. Δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για να εντοπίσετε έγκαιρα ύποπτα σημάδια τέτοιας δράσης και πως να αποφύγετε. Το νέο τσιπάκι στις πιστωτικές κάρτες κάνει τη δουλειά τους πιο δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Στο μέλλον, υπάρχουν σχέδια για ταυτοποίηση προσώπου μέσω της σάρωσης της παλάμης του, όπως γίνεται ήδη στην Ιαπωνία, για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος τελείως.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.