Καταστροφή της Σμύρνης: Το σπάνιο βίντεο που ήταν κρυμμένο μέχρι το 2008 σε διαμέρισμα της Νέας Υόρκης

September 26, 2022


Σ’ένα μικρό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης ο Ρόμπερτ Νταβιντιάν ανακάλυψε έναν θησαυρό. Ένα σπάνιο κινηματογραφικό υλικό, ένα φιλμ 35 χιλιοστών, που είχε μείνει καλά κρυμμένο μέχρι το 2008.Ρόμπερτ Νταβιντιάν: Τι αποτυπώνει το φιλμ που βρήκε.Το φιλμ αποτυπώνει την καταστροφή της Σμύρνης. Είναι ένα κινηματογραφικό υλικό που ο παππούς του είχε τραβήξει στη Σμύρνη το 1922. Ο παππούς του Ρόμπερτ ήταν γεννη…

μένος το 1895, είχε φοιτήσει στο Αμερικάνικο Κολέγιο στην Κόνια της Τουρκίας και αργότερα ήταν ο σκηνοθέτης του φιλμ, που γυρίστηκε στη Σμύρνη αμέσως μετά την μεγάλη καταστροφή της.Δείτε το φιλμ που ανακάλυψε ο Νταβιντιάν:Το διαβάσαμε εδώ

Σ’ένα μικρό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης ο Ρόμπερτ Νταβιντιάν ανακάλυψε έναν θησαυρό. Ένα σπάνιο κινηματογραφικό υλικό, ένα φιλμ 35 χιλιοστών, που είχε μείνει καλά κρυμμένο μέχρι το 2008.

Ρόμπερτ Νταβιντιάν: Τι αποτυπώνει το φιλμ που βρήκε.

Το φιλμ αποτυπώνει την καταστροφή της Σμύρνης. Είναι ένα κινηματογραφικό υλικό που ο παππούς του είχε τραβήξει στη Σμύρνη το 1922. Ο παππούς του Ρόμπερτ ήταν γεννημένος το 1895, είχε φοιτήσει στο Αμερικάνικο Κολέγιο στην Κόνια της Τουρκίας και αργότερα ήταν ο σκηνοθέτης του φιλμ, που γυρίστηκε στη Σμύρνη αμέσως μετά την μεγάλη καταστροφή της.

Δείτε το φιλμ που ανακάλυψε ο Νταβιντιάν:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.