Νέες ταυτότητες: Πώς μπορούμε να «κλείσουμε» ραντεβού – Πότε θα την παραλάβουμε

September 23, 2023


Η νέα ταυτότητα θα είναι πλαστική και στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας.Την 25η Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η έκδοση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων, ενώ, σε τρία χρόνια από τώρα, τον Αύγουστο του 2026, δεν θα ισχύουν πλέον οι παλιές, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα κυβερνητικά στελέχη.Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν κόστος 10 ευρώ και θα δια…

... θα διαρκούν για 10 χρόνια. Θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας (85.6 × 54 χιλιοστά ± 0.75 χιλιοστά, πάχους μέχρι 1 χιλιοστού, σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO) και θα είναι αντίστοιχες με αυτές που έχουν και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι πολίτες θα μπορούν να «κλείνουν»...

Η νέα ταυτότητα θα είναι πλαστική και στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας.

Την 25η Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει η έκδοση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων, ενώ, σε τρία χρόνια από τώρα, τον Αύγουστο του 2026, δεν θα ισχύουν πλέον οι παλιές, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Οι νέες αστυνομικές ταυτότητες θα έχουν κόστος 10 ευρώ και θα διαρκούν για 10 χρόνια. Θα έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας (85.6 × 54 χιλιοστά ± 0.75 χιλιοστά, πάχους μέχρι 1 χιλιοστού, σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO) και θα είναι αντίστοιχες με αυτές που έχουν και οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες θα μπορούν να «κλείνουν» ραντεβού για να μεταβούν στα αστυνομικά τμήματα μέσω του gov.gr. Στη συνέχεια, θα λάβουν ένα SMS για την επιβεβαίωση του ραντεβού, ώστε να προσέλθουν στο αστυνομικό τμήμα με τα δικαιολογητικά τους. Μέσα σε επτά – δέκα ημέρες, πρόκειται να ειδοποιηθούν για την παραλαβή της νέας τους ταυτότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.