Εικόνες που κόβουν την ανάσα: Η συγκλονιστική διάσωση ενός βρέφους και το σπαρακτικό κλάμα της γιαγιάς του κάνει το γύρο του διαδικτύου

September 7, 2023


Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από το γήπεδο Καρδίτσας, όπου κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν, αποβιβάζονται από τα Super Puma της Πυροσβεστικής. Οι φωτογραφίες με τη διάσωση ενός βρέφους, αλλά και το σπαρακτικό κλάμα της γιαγιάς του κάνει το γύρο του διαδικτύου και κόβει την ανάσα. Τα Super Puma πραγματοποιούν διαρκείς πτήσεις για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ανθρώπων με κατεύθυνση πρ…

...ος το γήπεδο της Καρδίτσας, ενώ, σε εικόνες ελπίδας μέσα στο «σκοτάδι» των τελευταίων ημερών απεικονίζουν τη διάσωση ενός βρέφους, αλλά και ενός μικρού κοριτσιού από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.Τα στιγμιότυπα προκαλούν συγκίνηση, ενώ...

Συγκλονιστικές εικόνες έρχονται στη δημοσιότητα από το γήπεδο Καρδίτσας, όπου κάτοικοι που απεγκλωβίστηκαν, αποβιβάζονται από τα Super Puma της Πυροσβεστικής. Οι φωτογραφίες με τη διάσωση ενός βρέφους, αλλά και το σπαρακτικό κλάμα της γιαγιάς του κάνει το γύρο του διαδικτύου και κόβει την ανάσα.

Τα Super Puma πραγματοποιούν διαρκείς πτήσεις για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ανθρώπων με κατεύθυνση προς το γήπεδο της Καρδίτσας, ενώ, σε εικόνες ελπίδας μέσα στο «σκοτάδι» των τελευταίων ημερών απεικονίζουν τη διάσωση ενός βρέφους, αλλά και ενός μικρού κοριτσιού από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Τα στιγμιότυπα προκαλούν συγκίνηση, ενώ στη δεύτερη φωτογραφία φαίνεται η γιαγιά του μικρού κοριτσιού να κλαίει. Τόσο από στενοχώρια, αλλά κυρίως από ανακούφιση, για το γεγονός ότι η μικρή της εγγονή είναι σώα.

διάσωση ενός βρέφους Καρδίτσα

Έξι αγνοούμενοι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την έκτακτη ενημέρωση στο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας για τις εξελίξεις με την κακοκαιρία Daniel και τις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές είπε:

«Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει στην Θεσσαλία. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, στον Ληθαίο Ποταμό, που έχει πλημμυρίσει και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο. Είναι αποκλεισμένα τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά, καθώς τα νερά βρίσκονται σε μεγάλο ύψος. Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθεις προσέγγισης. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται 20 εγκλωβισμένα άτομα στην Αγία Τριάδα και έξι αγνοούμενοι. Στα Μεγάλα Καλύβια υπάρχουν 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια. Στον Παλαμά και το Προάστιο που είναι κεφαλοχώρια, δηλαδή πάνω από 1.000 άτομα το καθένα, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη αναφορά πέραν του ότι το νερό είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα και ο κόσμος βρίσκεται στα πιο υψηλά σημεία των κτιρίων»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.