Χαμός στην Τουρκία μετά από βίντεο που δείχνει αντιπρόεδρο κόμματος να κλωτσάει και να δέρνει την σύντροφό του

September 6, 2026


Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φέρεται να καταγράφεται ο αντιπρόεδρος του CHP, Μπερχάν Σιμσέκ, να επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του, Οζλέμ Σανβέρ. Η γυναίκα έχει καταγγείλει ότι για χρόνια δεχόταν ξυλοδαρμούς, απειλές και προσβολές, ενώ σε βάρος του πολιτικού είχε επιβληθεί και περιοριστικός όρος.Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο σύμφωνα μ…

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φέρεται να καταγράφεται ο αντιπρόεδρος του CHP, Μπερχάν Σιμσέκ, να επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του, Οζλέμ Σανβέρ. Η γυναίκα έχει καταγγείλει ότι για χρόνια δεχόταν ξυλοδαρμούς, απειλές και προσβολές, ενώ σε βάρος του πολιτικού είχε επιβληθεί και περιοριστικός όρος.

Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα φέρεται να έχει καταγραφεί το 2021, ο Μπερχάν Σιμσέκ εμφανίζεται αρχικά να κλωτσά την Οζλέμ Σανβέρ, με την ίδια να αντιδρά από τον πόνο.

Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διατηρούσε σχέση με τον Σιμσέκ για περίπου δέκα χρόνια, προσπάθησε σε κάποια στιγμή να φτάσει στο τηλέφωνό της.

Τότε, όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Τούρκος πολιτικός την αρπάζει και τη μεταφέρει σηκωτή μέσα στο σπίτι όπου εκτυλισσόταν το επεισόδιο.

Η Σανβέρ ακούγεται να φωνάζει «άσε με ήσυχη».

Η καταγγελία και τα περιοριστικά μέτρα

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η καταγγελία σε βάρος του αντιπροέδρου του κόμματος είχε γίνει τον Απρίλιο.

Δικαστήριο φέρεται να επέβαλε στον Σιμσέκ απαγόρευση προσέγγισης της Σανβέρ για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Στην καταγγελία της, η ίδια υποστήριξε ότι είχε υπάρξει θύμα ξυλοδαρμών, προσβολών, απειλών αλλά και κατ’ οίκον περιορισμού.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά μέσα για τα τραύματα

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι καταγγελίες της Σανβέρ για σωματική κακοποίηση φέρεται να επιβεβαιώθηκαν και από ιατροδικαστική εξέταση.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, καθώς το βίντεο επανέφερε στο προσκήνιο τις καταγγελίες της γυναίκας και δημιούργησε νέα πίεση προς τον Μπερχάν Σιμσέκ και το κόμμα του.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.