Η τελευταία ανάρτηση της αεροσυνοδού του Πριγκόζιν λίγο πριν επιβιβαστεί στην μοιραία πτήση

August 25, 2023


Η 39χρονη πριν την απογείωση του αεροσκάφους ανέφερε σε συγγενείς της πληροφορίες για τεχνικούς ελέγχους και απροσδιόριστες επισκευές που καθυστέρησαν την πτήση. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες γύρω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο ηγέτης της Wagner Group Γεβγκένι Πριγκόζιν παρασύροντας στον θάνατο τον ίδιο και άλλους εννέα επιβαίνοντες. Σύμφωνα με δημοσί…

...ι πέραν του Πριγκόζιν στο αεροπλάνο βρίσκονταν ο Ντμίτρι Ούτκιν, ο Βαλερί Τσεκάλοβ – Ανώτερος σύμβουλος του που χαρακτηρίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πως δρούσε «για ή εκ μέρους του Πριγκόζιν και διευκόλυνε αποστολές πυρομαχικών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία»,...

Η 39χρονη πριν την απογείωση του αεροσκάφους ανέφερε σε συγγενείς της πληροφορίες για τεχνικούς ελέγχους και απροσδιόριστες επισκευές που καθυστέρησαν την πτήση.

 

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες γύρω από τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο ηγέτης της Wagner Group Γεβγκένι Πριγκόζιν παρασύροντας στον θάνατο τον ίδιο και άλλους εννέα επιβαίνοντες.

 

  • Υπενθυμίζεται ότι πέραν του Πριγκόζιν στο αεροπλάνο βρίσκονταν ο Ντμίτρι Ούτκιν, ο Βαλερί Τσεκάλοβ – Ανώτερος σύμβουλος του που χαρακτηρίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πως δρούσε «για ή εκ μέρους του Πριγκόζιν και διευκόλυνε αποστολές πυρομαχικών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία», ο Σεργκέι Προπούστιν, ο Εβγκένι Μακαριάν, ο Αλεξάντρ Τοτμίν και ο Νικολάι Ματούσεβ. Πέραν αυτών το πλήρωμα του αεροσκάφους αποτελούσαν ο κυβερνήτης Αλεξέι Λεβσίν, ο συγκυβερνήτης Ρούσταμ Καρίμοβ και η αεροσυνοδός Κριστίνα Ρασπόποβα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail διάφορα ανεξάρτητα ρωσικά πρακτορεία αναφέρουν ότι η αεροσυνοδός πριν την απογείωση μίλησε με την οικογένειά της και ανέφερε ότι η πτήση είχε καθυστερήσει εξαιτίας ενός τεχνικού ελέγχου και απροσδιόριστων επισκευών. Αυτή η πληροφορία έρχεται στο φως την ώρα που αρκετές ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο Artem Stepanov που ως επί το πλείστον ήταν ο πιλότος του Πριγκόζιν βρισκόταν σε διακοπές σε απομακρυσμένη περιοχή.

 

Σημειώνεται ότι η αεροσυνοδός ζούσε στη Μόσχα φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο και σπούδασε στο πανεπιστήμιο νομικής και οικονομικών στη ρωσική πρωτεύουσα. Μάλιστα η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει στα social media ήταν το πρωί της Τετάρτης όπου φαίνεται να γευμάτιζε σε καφετέρια του αεροδρομίου.

 

 

 

Ακόμη ρωσικά ΜΜΕ αναφερόμενα στο ποια ήταν η αεροσυνοδός επικαλούνται ένα κανάλι το οποίο φέρεται να έχει σχέση με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και το οποίο ανέφερε ότι η αεροσυνοδός ήταν αδερφή ενός αξιωματούχου στην πόλη Yemanzhelinsk. Την ίδια στιγμή η κόρη του συγκυβερνήτη μιλώντας στα ρωσικά ΜΜΕ δήλωσε ότι ο πατέρας της είχε συνεργαστεί με τον αρχηγό της Wagner για πολλά χρόνια.

 

Τι μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε;

 

Βίντεος που μεταφορτώθηκαν σε λογαριασμούς στην πλατφόρμα Telegram δείχνουν φλεγόμενα συντρίμμια σε χωράφι, ή ακόμη αεροσκάφος να πέφτει από τον ουρανό. Σύμφωνα με ένα κανάλι στην πλατφόρμα, ακούστηκαν «εκρήξεις» προτού συντριβεί. Σύμφωνα με δεύτερο –το Grey Zone, το οποίο φέρεται να έχει σχέσεις με τη Βάγκνερ–, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.