Εφιαλτικές στιγμές στην Αλεξανδρούπολη: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά, στη θάλασσα οι φλόγες – Εκκενώνονται 9 περιοχές! (videos)

August 22, 2023


Ανεξέλεγκτη δείχνει να είναι η πυρκαγιά που καίει για τέταρτη ημέρα την Αλεξανδρούπολη, με τις εκκενώσεις οικισμών να κρίνονται απαραίτητες.Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε στις 13:29, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη, Πλάκα, Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος και Πέραμα να εκκενώσουν προς Κομοτηνή. Επίσης, Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κυβερνητικό κλιμάκιο στο πλωτό νοσοκομε…

...ίο για τη μεταφορά των ασθενών μετά την εκκένωση (photos)Τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις εννέα οικισμών ⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣ #Έβρος???? Εάν βρίσκεστε στις περιοχές #Μέστη #Δίκελλα #Συκορράχη & #Πλάκα εκκενώστε τώρα προς #Κομοτηνή???? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε...

Ανεξέλεγκτη δείχνει να είναι η πυρκαγιά που καίει για τέταρτη ημέρα την Αλεξανδρούπολη, με τις εκκενώσεις οικισμών να κρίνονται απαραίτητες.

Συγκεκριμένα, το 112 ήχησε στις 13:29, καλώντας όσους βρίσκονται στις περιοχές Μέστη, Δίκελλα, Συκορράχη, Πλάκα, Μεσημβρία, Ατάρνη, Αύρα, Κόμαρος και Πέραμα να εκκενώσουν προς Κομοτηνή. Επίσης, Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Κυβερνητικό κλιμάκιο στο πλωτό νοσοκομείο για τη μεταφορά των ασθενών μετά την εκκένωση (photos)

Τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις εννέα οικισμών





Ο δήμος ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη απομάκρυνση μέσω των κόμβων Δικελλων και κόμβου Μάκρης προς την πλευρά της Ροδόπης ( Κομοτηνή), ενώ σημείο συνάντησης είναι το Σπαθί της Κομοτηνής στην πλατεία Ηρώων, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας κρατά τα εμπορικά καταστήματα κλειστά.

Οι κάτοικοι που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης καλούνται από το δήμο να μεταβούν οργανωμένα στις πλατείες των οικισμών όπου θα περάσει λεωφορείο του δήμου με επικεφαλής τον αντίστοιχο πρόεδρο του κάθε οικισμού.





Τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο – Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης, το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη -λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών- των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού και των Ο.Τ.Α. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από το ύψος του ανατολικού κόμβου Κομοτηνής – Ροδόπης έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης προχώρησε η Τροχαία και στα δύο ρεύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η διακοπή οφείλεται στις πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα σκάφη για την απομάκρυνση κατοίκων

Για την ασφαλή απομάκρυνση αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεμένα στο λιμάνι της Μάκρης δύο σκάφη του λιμενικού και το πυροσβεστικό πλοιάριο «Πετράκης».

Tο ρυμουλκό «North Star» αυτή τη στιγμή απέπλευσε από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το λιμάνι της Μάκρης.

Επίσης, είναι σε προετοιμασία απόπλου σκάφος λιμενικού για περιοχές Αγίας Παρασκευής και Δικέλλων.





Στα πύρινα μέτωπα των οικισμών Πλάκας, του πρώην οικισμού Αμφιθέας και σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο εντός του πευκοδάσους της Κίρκης το οποίο είναι σε εξέλιξη και κινείται είτε νότια είτε δυτικά προς τη Συκορράχη συνεχίζεται σήμερα η άνιση μάχη, λόγω των ιδιαίτερων πυρομετεωρολογικών συνθηκών, των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει στον Έβρο από το πρωί του Σαββάτου .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και των Ο.Τ.Α.. Από αέρος συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Λαμπάδιασε η γέφυρα του Άβαντα και οι πύργοι

Η φωτιά αυτήν τη στιγμή καίει ανεξέλεγκτα στον Άβαντα, έχοντας φτάσει μέχρι τη γέφυρα καταστρέφοντας όλη την περιοχή μπροστά στα κάστρα. Στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρεί ένα Chinook.



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.