Νεκρό κοριτσάκι από προπέλα φουσκωτού που οδηγούσε αστυνομικός – Ξέσπασε πάνω του με οργή ο πατέρας

August 6, 2022


Τραγική κατάληξη είχε η βουτιά στην παραλία για ένα κοριτσάκι επτά ετών στην παραλία Πόταμ της Αλβανίας, καθώς τη στιγμή που κολυμπούσε την χτύπησε θανάσιμα η προπέλα ενός ταχύπλοου. Τραγική φιγούρα ο…

... πατέρας της που μόλις αντιλήφθηκε το τι συνέβη, πιάστηκε στα χέρια με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Η τραγωδία έχει ξεσπάσει κύματα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα κατηγορώντας την αστυνομία και κατ΄ επέκταση την κυβέρνηση για τον θάνατο της μικρής...

Τραγική κατάληξη είχε η βουτιά στην παραλία για ένα κοριτσάκι επτά ετών στην παραλία Πόταμ της Αλβανίας, καθώς τη στιγμή που κολυμπούσε την χτύπησε θανάσιμα η προπέλα ενός ταχύπλοου. Τραγική φιγούρα ο πατέρας της που μόλις αντιλήφθηκε το τι συνέβη, πιάστηκε στα χέρια με τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Η τραγωδία έχει ξεσπάσει κύματα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα κατηγορώντας την αστυνομία και κατ΄ επέκταση την κυβέρνηση για τον θάνατο της μικρής Jonada.

Η γεννημένη στη Βρετανία Jonada Avdia, επτά ετών, έκανε διακοπές με τον πατέρα της, Bledar και τη μητέρα της στην παραλία Ποτάμ, στην πατρίδα τους, την Αλβανία, όταν σκοτώθηκε από το εν λόγω σκάφος γύρω στις 14:00 την Τρίτη. Τρομοκρατημένοι θεατές απαθανάτισαν τη στιγμή που ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας Arjan Tase, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα μια κατηγορία ανθρωποκτονίας για τον θάνατο της Jonada, επέστρεψε στην ακτή – και ήρθε αντιμέτωπος με τον Bledar.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τον Tase – φορώντας ροζ μαγιό – να προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του Bledar – που φορά μαύρο μαγιό- καθώς οι λουόμενοι σπεύδουν να τους χωρίσουν. Εικόνες από τον καυγά αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και από τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα μετά την τραγωδία.

Εξιστορώντας την ημέρα φρίκης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπλένταρ είπε: «Έκανα μπάνιο μαζί με την κόρη μου κοντά στην ακτή, όταν είδα μια λευκή βάρκα με δύο άτομα. Η βάρκα στάθμευσε στην παραλία κοντά σε ένα ξενοδοχείο και είδα μια κοπέλα να κατεβαίνει από αυτή. Στη συνέχεια ανέπτυξε τέτοια ταχύτητα που με έκανε να χωριστώ από την κόρη μου και να τη χάσω μέσα στο νερό. Βούτηξα κάτω από το νερό και συνειδητοποίησα ότι το σκάφος χτύπησε την κόρη μου με την προπέλα κόβοντάς την παντού. Η βάρκα απομακρύνθηκε, αλλά μετά ο οδηγός γύρισε πίσω, σταμάτησε το σκάφος και ήρθε στην ακτή».

Ο Τάσε συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και αναμένεται να δικαστεί στον Αυλώνα σήμερα. Οι ερευνητές λένε ότι μετέφερε μέλη της οικογένειάς του από το Πόρτο Παλέρμο στο Ποτάμ – σε απόσταση περίπου πέντε μιλίων – όταν συνέβη το δυστύχημα. Λένε ότι οδήγησε μέσα από μια περιοχή που προοριζόταν μόνο για κολυμβητές, η οποία ήταν σαφώς περιφραγμένη με σημαδούρες και μέχρι την παραλία. Αφού άφησε τους συγγενείς του, έβαλε το σκάφος ξανά στο νερό στην ίδια περιοχή, και έκανε μερικούς «επικίνδυνους ελιγμούς».

Τα περιστρεφόμενα πτερύγια του έλικα του σκάφους «προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς στο κορίτσι που οδήγησαν σε άμεση απώλεια της ζωής της», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Διαδηλώσεις έχουν επίσης ξεσπάσει σε όλη τη χώρα με οργή για τον θάνατο, με δεκάδες διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία χθες στην πρωτεύουσα των Τιράνων. Καλούνται να παραιτηθούν ο υπουργός Εσωτερικών, ο αρχηγός της αστυνομίας και ο υπουργός Τουρισμού – κατηγορώντας το κράτος για τη δολοφονία της Jonada, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Είναι το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει σε παραλίες της Αλβανίας φέτος το καλοκαίρι.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.