Πακτωλός ανατιμήσεων μέσα στον Αύγουστο – Πιο ακριβή από ποτέ η βόλτα στο σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα «πληγώνουν» το πορτοφόλι μας (video)

August 6, 2022


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής και άλλα είδη σούπερ μάρκετ, αποδεικνύοντας ότι δεν κάνουν… διακοπές. Η βόλτα στο σούπερ μάρκετ έχει μετατραπεί από ψυχοθεραπεία …

...σε... ψυχοφθόρα διαδικασία κι έτσι οι καταναλωτές διστάζουν να γεμίσουν το καλάθι του. Τρόφιμα και χαρτικά οι πρωταθλητές των ανατιμήσεων, καθώς το τελευταίο πεντάμηνο οι τιμές στο χαρτί υγείας έχουν αυξηθεί κατά 44,13%, οι τιμές στα άλευρα και στο ηλιέλαιο έχουν σημειώσει αύξηση...

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής και άλλα είδη σούπερ μάρκετ, αποδεικνύοντας ότι δεν κάνουν… διακοπές. Η βόλτα στο σούπερ μάρκετ έχει μετατραπεί από ψυχοθεραπεία σε… ψυχοφθόρα διαδικασία κι έτσι οι καταναλωτές διστάζουν να γεμίσουν το καλάθι του.

Τρόφιμα και χαρτικά οι πρωταθλητές των ανατιμήσεων, καθώς το τελευταίο πεντάμηνο οι τιμές στο χαρτί υγείας έχουν αυξηθεί κατά 44,13%, οι τιμές στα άλευρα και στο ηλιέλαιο έχουν σημειώσει αύξηση κατά 35%, ενώ στα γαλακτοκομικά και στα αλλαντικά πάνω από 20%.

Διαβάστε επίσης: Δραματική δημόσια διαπίστωση των ΗΠΑ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί 40 εκατ. ανθρώπους στην πείνα – Οι χώρες που θα υποφέρουν περισσότερο

Οι ανατιμήσεις αφορούν τουλάχιστον 40 κατηγορίες αγαθών, με το ποσοστό αύξησης μεσοσταθμικά, να ανέρχεται στο 8%. Ωστόσο, υπάρχουν και προϊόντα, των οποίων οι τιμές θα σημειώσουν αύξηση έως και 20%.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.