Φυσικός αναφέρει ότι η ζωή μετά θάνατον είναι «αδύνατη»

August 6, 2022


Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Ένας φυσικός λέει κατηγορηματικά όχι, και εξηγεί γιατί.Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Αποδεδειγμένα όχι. Ένας φυσικός αποσαφηνίζει του… Παραδείσου το αναληθές.Το τι συμβαίνει όταν…

... πεθαίνουμε παραμένει άγνωστο, και αποτελεί εδώ και αιώνες πεδίο συζήτησης οντολογικής, θρησκευτικής και επιστημονικής.Πρόσφατα, ένας επιστήμονας ανέφερε πως είναι καιρός να απομακρυνθούμε από την πιθανότητα μιας μετά θάνατον ζωής, καθώς κάτι τέτοιο είναι «πέρα από τη σφαίρα...

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Ένας φυσικός λέει κατηγορηματικά όχι, και εξηγεί γιατί.

Υπάρχει ζωή μετά θάνατον; Αποδεδειγμένα όχι. Ένας φυσικός αποσαφηνίζει του… Παραδείσου το αναληθές.

Το τι συμβαίνει όταν πεθαίνουμε παραμένει άγνωστο, και αποτελεί εδώ και αιώνες πεδίο συζήτησης οντολογικής, θρησκευτικής και επιστημονικής.

Πρόσφατα, ένας επιστήμονας ανέφερε πως είναι καιρός να απομακρυνθούμε από την πιθανότητα μιας μετά θάνατον ζωής, καθώς κάτι τέτοιο είναι «πέρα από τη σφαίρα των επιστημονικών πιθανοτήτων».

Ο Sean Carroll, κοσμολόγος και καθηγητής φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στη μελέτη των νόμων της φυσικής.

Το συμπέρασμα του Carroll για τη ζωή μετά τον θάνατο βασίζεται στην κατανόηση του ότι «οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί», επομένως όλα συμβαίνουν μέσα στα πεδία τους.

Για να υπάρξει μεταθανάτια ζωή, η συνείδηση θα πρέπει να είναι κάτι εντελώς διαχωρισμένο από το φυσικό μας σώμα, μια πιθανότητα που οι νόμοι της φυσικής αρνούνται.

Για όσους δεν το έχουν και πολύ με τις θεωρίες της Φυσικής, η συνείδηση μπορεί να γίνει κατανοητή στην πιο βασική της μορφή ως μια σειρά ατόμων και ηλεκτρονίων που ουσιαστικά αποτελούν το μυαλό μας.

Σύμφωνα με τον Carroll, οι νόμοι του σύμπαντος δεν επιτρέπουν σε αυτά τα σωματίδια να συνεχίσουν να λειτουργούν αφού αποδημήσουμε εις Κύριον.

Ο Carroll γράφει στο Scientific American: «Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης εξακολουθεί να υπάρχει αφού το σώμα μας πεθάνει και αποσυντεθεί στα συστατικά της άτομα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο, ανυπέρβλητο εμπόδιο: οι νόμοι της φυσικής που κρύβονται πίσω από την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί και δεν υπάρχει κανένας τρόπος μέσα σε αυτούς τους νόμους οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον εγκέφαλό μας να ‘επιζήσουν’ μετά τον θάνατο».

Και συνεχίζει: «Αν μιλάμε για την ύπαρξη ατόμων και γνωστών δυνάμεων, δεν υπάρχει σαφώς κανένας τρόπος για να επιβιώσει η ψυχή μετά τον θάνατο. Η πίστη στη μετά θάνατον ζωή, για να το θέσω απλά, απαιτεί φυσική πέρα από το Καθιερωμένο Μοντέλο».

Μόλις κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό από όλους τους επιστήμονες, σύμφωνα με τον Carroll, θα μπορέσουν να αρχίσουν να κατανοούν πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό.

«Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε αγνωστικιστές για ιδέες που είναι δραματικά ασυμβίβαστες με όλα όσα γνωρίζουμε για τη σύγχρονη επιστήμη», τονίζει.

«Μόλις ξεπεράσουμε κάθε απροθυμία να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα σε αυτό το θέμα, μπορούμε να καταλήξουμε σε πολύ πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα για το πώς λειτουργούν πραγματικά τα ανθρώπινα όντα και η συνείδηση».

Πηγή: LadBible

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.