«Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποδοχή»: 25χρονη με ψωρίαση, φοράει 1η φορά μπικίνι και νιώθει πιο όμορφη από ποτέ

July 31, 2022


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε ηλικία 19 ετών η Claire Spurgin διαγνώστηκε με ψωρίαση και σήμερα έξι χρόνια μετά προσπαθεί μέσα από τα social media να ευαισθητοποιήσει τον …

...�ει τον κόσμο γύρω από την αυτοάνοση ασθένεια. Η ίδια στις αρχές ντρεπόταν να εμφανιστεί με μαγιό, ενώ φοβόταν για τα σχόλια που τυχόν θα δεχόταν για την εικόνα της. Πλέον η νεαρή από τη Βρετανία έχει αγκαλιάσει το σώμα της και μέσα από τον λογαριασμό στο Instagram, στέλνει...



Σε ηλικία 19 ετών η Claire Spurgin διαγνώστηκε με ψωρίαση και σήμερα έξι χρόνια μετά προσπαθεί μέσα από τα social media να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από την αυτοάνοση ασθένεια.



Η ίδια στις αρχές ντρεπόταν να εμφανιστεί με μαγιό, ενώ φοβόταν για τα σχόλια που τυχόν θα δεχόταν για την εικόνα της. Πλέον η νεαρή από τη Βρετανία έχει αγκαλιάσει το σώμα της και μέσα από τον λογαριασμό στο Instagram, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο.

Το ποστάρισμα των αφιλτράριστων φωτογραφιών της Claire έχει ως μοναδικό σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από την ασθένεια, να δείξει τις δυσκολίες που προκαλεί στη ζωή του πάσχοντος, αλλά παράλληλα ότι με την κατάλληλη αγωγή η ζωή συνεχίζεται.

Ψωρίαση: Τα μηνύματα στήριξης που δέχεται η 25χρονη στα social media

«Αυτή είναι μια ακριβής εικόνα για το πώς είναι να ζεις με ψωρίαση» έγραψε η κάτω από μία φωτογραφία της πλάτης της, που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα. «Έχω ξύσει κατά λάθος την πλάτη μου και έχω τσιρότο στον καρπό μου από εκεί που δεν σταματούσε να αιμορραγεί. Αυτή η φωτογραφία είναι από την περασμένη εβδομάδα, όταν πειραματιζόμουν με το αν η διακοπή της ενυδάτωσης θα βοηθούσε το δέρμα μου και μπορώ να το επιβεβαιώσω… είναι απαραίτητο να ενυδατώνεις το σώμα σου καθημερινά» έγραψε.



«Είσαι πανέμορφη, σε ευχαριστώ που δίνεις δύναμη στους ανθρώπους» ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο. «Ελπίζω να μην ξεχνάς να υπενθυμίζεις κάθε μέρα στον εαυτό σου πόσο μεγάλη έμπνευση είσαι και πόσο όμορφη» έγραψε άλλος.

Σύμφωνα με όσα είπε η 25χρονη στην Daily Star η ψωρίαση, που είναι αυτοάνοση ασθένεια, εμφανίστηκε το 2016 μετά από ένα έγκαυμα που έπαθε. «Είχα έγκαυμα στους ώμους μου και αυτό ήταν το έναυσμα για την ψωρίαση μου. Το έγκαυμα δεν έφυγε ποτέ, οι ώμοι μου έγιναν ακόμα πιο ξηροί και μετά έκαναν την εμφάνισή τους οι κηλίδες. Μετά άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο το σώμα μου. Μπορεί να έχετε το γονίδιο της ψωρίασης, αλλά μπορεί να μην πυροδοτηθεί ποτέ» είπε.



«Μου πήρε χρόνια για να αποδεχτώ το δέρμα μου και να μην νιώθω τρόμο να φορέσω μπικίνι στην παραλία» επισημαίνει. «Δεν υπάρχει θεραπεία για την ψωρίαση. Η καλύτερη θεραπεία είναι η αποδοχή» τονίζει.

Να αναφέρουμε πως η ψωρίαση είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, αν και οι περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο ήπιες από αυτές της Spurgin. Η ψωρίαση εμφανίζεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά παρατηρείται κυρίως σε ενήλικες, με το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των ηλικιών 45 και 64 ετών.



Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.