Πρόταση Τσίπρα: «Να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω καύσωνα»

July 30, 2021


Πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.Ανάρτηση σχετικά με τον καύσωνα που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.Σε αυ…

...τή, ζητάει από την Πολιτεία να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών, να είναι προετοιμασμένος για προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρξουν, ενώ ζητά να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα, προκειμένου προστατευμένος ο πληθυσμός.Αναλυτικά η ανάρτησή του…Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος...

Πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Ανάρτηση σχετικά με τον καύσωνα που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτή, ζητάει από την Πολιτεία να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών, να είναι προετοιμασμένος για προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρξουν, ενώ ζητά να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα, προκειμένου προστατευμένος ο πληθυσμός.

Αναλυτικά η ανάρτησή του…

Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, επικοινώνησα με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Η Πολιτεία πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών.

Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός.

Σε κάθε περίπτωση, ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα.

Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη.

Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας απειλεί. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία αιφνιδιασμού. Οφείλουμε έγκαιρα να οργανώσουμε την άμυνα μας απέναντι στις συνέπειές της.

Κυρίως όμως, να δράσουμε με σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν.

Πηγή : gazzetta.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.