Ράκος ο Πέτρος Φιλιππίδης – Τα πρώτα λόγια του από το κελί: “Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”

July 30, 2021


Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Τρίπολης. Δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον. “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”.Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Τρίπολης, όπου μ…

...εταφέρθηκε χθες το μεσημέρι από τη ΓΑΔΑ, πέρασε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφυγε από τη ΓΑΔΑ με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας ένα μαύρο καπέλο και την απαιτούμενη μάσκα και μπήκε συνοδευόμενος από μια γυναίκα και δύο άνδρες της αστυνομίας, στην κλούβα...

Ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Τρίπολης. Δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον. “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”.

Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές Τρίπολης, όπου μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι από τη ΓΑΔΑ, πέρασε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφυγε από τη ΓΑΔΑ με σκυμμένο το κεφάλι, φορώντας ένα μαύρο καπέλο και την απαιτούμενη μάσκα και μπήκε συνοδευόμενος από μια γυναίκα και δύο άνδρες της αστυνομίας, στην κλούβα η οποία θα τον μετέφερε στις φυλακές της Τρίπολης.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης πέρασε το κατώφλι των φυλακών Τρίπολης, καθώς είχε αποφασιστεί η προφυλάκισή του, με τον δικαστή και τον εισαγγελέα να υποστηρίζουν ότι “θα μπορούσε να επαναλάβει τα αδικήματα”.

“Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, o ηθοποιός δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o ηθοποιός βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή πίστευε ότι θα γλιτώσει την προφυλάκιση. Στις πρώτες του ώρες στο κελί και όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον ρώτησαν αν είναι καλά εκείνος φέρεται να απάντησε: “Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή”.

Κόλαφος το σκεπτικό της προφυλάκισης – “Μπορεί να κάνει τα ίδια αν επανέλθει επαγγελματικά”

Καταπέλτης είναι το σκεπτικό ανακρίτριας και εισαγγελέα σχετικά με την απόφαση να προφυλακιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις υποθέσεις ενός βιασμού και απόπειρας άλλων δύο.

Όπως αναφέρεται μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων, ενώ η τέλεση των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται έγινε με “ιδιαίτερη σκληρότητα”, καθώς και οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν σε βάρος του ότι αν και αντιστάθηκαν, εκείνος δεν κάμφθηκε συνεχίζοντας την επίθεση εναντίον τους.

Ο ηθοποιός κρίθηκε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή. Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008-2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη – θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, μέτρησαν επιβαρυντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα. Επιπλέον, αρνητικά “έγραψε” σε βάρος του και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεών του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Ο ευρύτατα γνωστός από κωμικούς ρόλους ηθοποιός και σκηνοθέτης αξιολογήθηκε από τις δικαστικές αρχές ως άνθρωπος που επί σειρά ετών επέδειξε δράση από τη θέση του ισχυρού, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγράφονται στο ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε χθες και εκτελέστηκε σήμερα με τη μεταφορά του καλλιτέχνη στις φυλακές της Τρίπολης.

“Μακρά περίοδος δράσης”

Οι δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται μεταξύ άλλων να επικαλούνται για την απόφασή τους την “μακρά περίοδο δράσης” του κατηγορούμενου, η οποία καταγράφεται από το 2008 έως και το 2014, διάστημα που αφορά τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του και οδήγησαν στην απαγγελία κατηγορίας από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο που ερεύνησε την υπόθεση.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε η 15η Τακτική Ανακρίτρια σε βάρος του καλλιτέχνη, αναφέρεται ότι ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008. Η υπόθεση σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά φαίνεται να καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο που άσκησε ποινική δίωξη για τετελεσμένη πράξη.

Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο. Οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στη μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο ελεγχόμενος ηθοποιός απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του. Στη δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον ελεγχόμενο μέσα στο αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν κατά τη λήξη της οποίας ο ηθοποιός προσφέρθηκε να επιστρέψει στο σπίτι της την συνάδελφο του.

Πηγή : newsitamea.gr

 

 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.