Υποχωρεί ο καύσωνας: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία αύριο – Μπουρίνια στη μισή χώρα από σήμερα

July 26, 2023


Υποχωρεί, επιτέλους, ο καύσωνας μετά από 16 ημέρες, έχοντας σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ και έχοντας προκαλέσει ασφυκτικές συνθήκες που συνετέλεσαν στο ξέσπασμα των πυρκαγιών που κατακαίνε τη χώρα.Η ΕΜΥ προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς από αύριο κιόλας, σημειώνοντας μάλιστα ότι στην Αττική η μεταβολή θα γίνει αισθητή ήδη από απόψε.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObj…

...ect","name":"Καιρός: Πέφτει αισθητά η θερμοκρασία","description":"Η πρόγνωση του καιρού. ","thumbnailUrl":"https://imthumbs.glomex.com/dC1jb3JibjdyMzg5aGQvMjAyMy8wNy8yNi8xNS8wOF8yMl82NGMxMzZlNjM3ZDNlLmpwZw==/profile:player-960x540","duration":"PT3M16S","uploadDate":"2023-07-26T15:09:04.000Z","embedUrl":"https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbqevs39&playlistId=v-cuc72knbyt7t","provider":{"@type":"Organization","name":"glomex...

Υποχωρεί, επιτέλους, ο καύσωνας μετά από 16 ημέρες, έχοντας σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ και έχοντας προκαλέσει ασφυκτικές συνθήκες που συνετέλεσαν στο ξέσπασμα των πυρκαγιών που κατακαίνε τη χώρα.

Η ΕΜΥ προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς από αύριο κιόλας, σημειώνοντας μάλιστα ότι στην Αττική η μεταβολή θα γίνει αισθητή ήδη από απόψε.




Την ίδια ώρα, αναμένονται μπουρίνια και έντονες καταιγίδες σε συνδυασμό με δυνατό άνεμο κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, στα δυτικά και στα κεντρικά.

Πού θα έχει μπουρίνια απόψε

Συγκεκριμένα, μπουρίνια προβλέπονται απόψε σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, με πρόσκαιρες καταιγίδες και κυρίως με πολύ ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους. Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα επηρεάσουν από νωρίς το βράδυ την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, και βαθμιαία από τη νύχτα τις υπόλοιπες περιοχές του Βορείου Αιγαίου και την Ανατολική Μακεδονία.

Πτώση θερμοκρασίας από σήμερα, υποχωρεί ο καύσωνας

Η ΕΜΥ προβλέπει πτώση θερμοκρασίας αρχικά από σήμερα στη Δυτική Ελλάδα λόγω του βορειοδυτικού ανέμου και μέχρι αύριο σε όλη τη χώρα, με τα 46άρια να δίνουν τη θέση τους σε θερμοκρασίες της τάξης των 35 με 37 βαθμών Κελσίου – η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι δηλαδή της τάξης των 8 βαθμών Κελσίου.

Πού θα έχει μπουρίνια αύριο

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, «στη Θράκη, στην Ανατολική Μακεδονία, στις ανατολικές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως περιοχές της Χαλκιδικής) και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ενισχυμένους βόρειους ανέμους (μπουρίνια)».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και στη Δυτική και στην Κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και στη Θράκη έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, και στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 με 39, και στη Δυτική Πελοπόννησο έως 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, και στη Θεσσαλία και στις Σποράδες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα ενισχυθούν σε 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 43 με 45 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου έως 46 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Το βράδυ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικών διευθύνσεων έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς έως 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 43 με 44 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους.
Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς και θα φτάσουν τα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/7
Στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σχεδόν σε όλη τη χώρα (κατά 6 ως 8 βαθμούς). Οι μέγιστες θα φτάσουν στα βόρεια τους 32 με 33, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη τους 35 με 37 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/7
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.