Πτώση canadair στην Κάρυστο: Πως συνέβη το τραγικό δυστύχημα – Οι ειδικοί αναλύουν το μοιραίο χτύπημα στο δέντρο

July 25, 2023


Πτώση canadair στην Κάρυστο: Ειδικοί αναλύουν το πώς σημειώθηκε η τραγωδία με τη συντριβή του καναντέρ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στην Κάρυστο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο χειριστές του, ηλικίας 27 και 34 ετών.Σύμφωνα με το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει τη συντριβή καρέ-καρέ, φαίνεται πως το αεροπλάνο CL-215 μετά από ρίψη νερού βρίσκει σε δέντρο και χάνει τον ένα πλωτήρα, με …

...αποτέλεσμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα να καρφώνεται στο έδαφος.Ο δημάρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που είναι και έμπειρος κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας, είπε στον ΑΝΤ1 «είναι από τις συνηθισμένες πολύ χαμηλού ύψους πτήσεις των πυροσβεστικών...

Πτώση canadair στην Κάρυστο: Ειδικοί αναλύουν το πώς σημειώθηκε η τραγωδία με τη συντριβή του καναντέρ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης στην Κάρυστο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο χειριστές του, ηλικίας 27 και 34 ετών.

Σύμφωνα με το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και δείχνει τη συντριβή καρέ-καρέ, φαίνεται πως το αεροπλάνο CL-215 μετά από ρίψη νερού βρίσκει σε δέντρο και χάνει τον ένα πλωτήρα, με αποτέλεσμα μετά από λίγα δευτερόλεπτα να καρφώνεται στο έδαφος.

Ο δημάρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, που είναι και έμπειρος κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας, είπε στον ΑΝΤ1 «είναι από τις συνηθισμένες πολύ χαμηλού ύψους πτήσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών στα 30-40 πόδια με 10- 15 μέτρα. Βλέπουμε ότι το ανάγλυφο είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και η ρίψη του νερού εξαιρετικά στοχευμένη. Αφού ρίξει το νερό, βλέπουμε ότι όλο το δεξί φτερό περνά μέσα από δέντρα μεσαίας ανάπτυξης. Ο πλωτήρας αποκόπτεται δημιουργώντας αεροδυναμική διαταραχή προφανώς πρέπει να υπάρξει κάποιο πρόβλημα σε επίπεδο πηδαλίων κλίσης».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.