Φωτιά στη Ρόδο: Βίντεο που «κόβει» την ανάσα με τη διάσωση τουρίστριας – Φωνές και πανικός σε ένα σκηνικό χάους

July 23, 2023


«Κόβουν» την ανάσα οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το εφιαλτικό σκηνικό εξαιτίας της φωτιάς στη Ρόδο. Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη και σε εξέλιξη βρίσκονται απεγκλωβισμοί και απομακρύνσεις κατοίκων και τουριστών, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Σε ένα από τα βίντεο με τη διάσωση τουρίστριας είναι εμφανές ότι επικρατεί ένα σκηνικό χάους με φωνές και πανικό.Ένα…

... από τα πολλά δραματικά βίντεο δείχνουν τη διάσωση μιας τουρίστριας με τις βαλίτσες της από άντρες της Πυροσβεστικής στην περιοχή Κιοτάρι. «Σταμάτα να τους πάρουμε! Σταμάτα», ακούγεται να φωνάζει ένας άντρας. Συγκλονιστικό βίντεο διάσωσης τουρίστριας στην Ρόδο από την πύρινη...

«Κόβουν» την ανάσα οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το εφιαλτικό σκηνικό εξαιτίας της φωτιάς στη Ρόδο. Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη και σε εξέλιξη βρίσκονται απεγκλωβισμοί και απομακρύνσεις κατοίκων και τουριστών, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Σε ένα από τα βίντεο με τη διάσωση τουρίστριας είναι εμφανές ότι επικρατεί ένα σκηνικό χάους με φωνές και πανικό.

Ένα από τα πολλά δραματικά βίντεο δείχνουν τη διάσωση μιας τουρίστριας με τις βαλίτσες της από άντρες της Πυροσβεστικής στην περιοχή Κιοτάρι. «Σταμάτα να τους πάρουμε! Σταμάτα», ακούγεται να φωνάζει ένας άντρας.

«Μπες εδώ μέσα», της λέει στα αγγλικά, «άστα εδώ (εννοεί τις βαλίτσες), η ζωή σου κινδυνεύει».

Φωνές, πανικός, ένα σκηνικό χάους, την ώρα που οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά…

ΡΟΔΟΣ (Κιοτάρι)

Posted by Forest Firefighters on Saturday, July 22, 2023

Περισσότερα από 1.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το Κιοτάρι

Εν τω μεταξύ, στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 1000 άτομα από το Κιοτάρι οι οποίοι μεταφέρονται στον Κάλαθο. Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο.

Στην επιχείρηση του λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος.

Ρόδος – Σοκάρει μαρτυρία κατοίκου: «Πέντε μέρες καιγόμαστε και σήμερα, που καίγονται τα ξενοδοχεία, ξύπνησαν»

Με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη Ρόδο ασχολήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου, με πολλά έκτακτα δελτία ειδήσεων, το Mega. Σε ένα εξ αυτών με παρουσιάστρια την Βελίκα Καραβάλτσιου το απόγευμα (22/7), δε, μια μαρτυρία κατοίκου του νησιού των Ιπποτών σόκαρε για την μάχη που δίνουν με τις φλόγες. «Πέντε μέρες καιγόμαστε και σήμερα, που καίγονται τα ξενοδοχεία, ξύπνησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Σταυρόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ήμουν στο μαγαζί του θείου μου, δούλευα εκεί, είχε πολύ καπνό και ο θείος μου πήγε γρήγορα να πάρει τα σκυλιά του για να φύγει. Έφυγε αυτός μόνος με το αμάξι και εμένα ήρθε να με πάρει ο πατέρας μου. Ακριβώς στον δρόμο που βλέπουμε τώρα στην τηλεόραση άρπαξαν φλόγες γύρω γύρω από το αμάξι και είχε πολλά παιδιά που έκλαιγαν και δεν ήξεραν τι να κάνουν, είχε πολλές βάρκες, το ελικόπτερο περνούσε από πάνω μας και έριχνε νερό πάνω στα αμάξια. Ο πατέρας μου απλά πάτησε το γκάζι και φύγαμε».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.