Μάνα είναι αυτή που όσο ζει θα φροντίζει να μην σου λείψει ποτέ τίποτα

July 4, 2022


Τι σημαίνει μητέρα: Η λέξη μητέρα έχει πολλές σημασίες για διάφορους ανθρώπους. Για κάποιους μητέρα σημαίνει αγάπη, στοργή, προστασία.Τι σημαίνει μητέρα: Μητέρα είναι εκείνη που θα ξενυχτίσει μαζί σου…

...Είναι εκεινη που με ένα της χάδι θα σε κάνει να σταματήσεις να κλαις όταν είσαι βρέφος. Είναι η πιο αγνή σχέση που θα βρεις ποτέ στην ζωή σου.Είναι εκείνη που θα είναι διπλά σου σε κάθε δύσκολη στιγμή. από:Και δεν θα την ακούσεις ποτέ να παραπονιέται.Είναι εκείνη που θα σε πάει...

Τι σημαίνει μητέρα: Η λέξη μητέρα έχει πολλές σημασίες για διάφορους ανθρώπους. Για κάποιους μητέρα σημαίνει αγάπη, στοργή, προστασία.

Τι σημαίνει μητέρα: Μητέρα είναι εκείνη που θα ξενυχτίσει μαζί σου

Είναι εκεινη που με ένα της χάδι θα σε κάνει να σταματήσεις να κλαις όταν είσαι βρέφος. Είναι η πιο αγνή σχέση που θα βρεις ποτέ στην ζωή σου.

Είναι εκείνη που θα είναι διπλά σου σε κάθε δύσκολη στιγμή. από:

Και δεν θα την ακούσεις ποτέ να παραπονιέται.

Είναι εκείνη που θα σε πάει στον παιδικό σταθμό πρώτη φορά και θα νιώσει το σπίτι άδειο μόλις γυρίσει, θα λείπει κομμάτι από εκείνη.

Μάνα είναι εκείνη που θα ξενυχτήσει μαζί σου σε όλες τις παιδικές αρρώστιες κι όχι μόνο, θα σου δώσει ακόμα και την τελευταία της μπουκιά, χωρίς να της την ζητήσεις.

Τι σημαίνει μητέρα: Η μητέρα είναι εκεινη που θα σου δώσει τα πάντα

Μητέρα είναι εκεινη που θα σου προσφέρει ανοιχτά ότι έχει και δεν θα ζητήσει ποτέ τίποτα σαν αντάλλαγμα.

Μάνα είναι εκείνη που σε κάθε απογοήτευση σου, θα είναι εκεί ουσιαστικά κι όχι επειδή είναι προγραμματισμένη να το κάνει. Για εκεινη είσαι πάντα η πρώτη της προτεραιότητα.

Είναι εκείνη που θα σε συμβουλέψει και εσύ θα διαφωνήσεις, από αντίδραση μόνο, ενώ ξέρεις πως πάντα έχει δίκιο, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι μπροστά της, το αναγνωρίζεις, είναι το μητρικό ένστικτο λές.

Μ´ένα της βλέμμα μόνο ξέρει αν είσαι χαρούμενη, λυπημένη, νευριασμένη ή ξενερωμένη, σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα, ακόμα κι απ´ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μάνα σημαίνει ότι σε ανέχεται. Ανέχεται τα ξεσπάσματα θυμού σου ακόμα και ας είναι πάνω της γιατί θέλει να σε δει να είσαι καλύτερα. Δεν θα “σπαστεί” θα σε πάρει τηλέφωνο ακόμα και αν της το κλίσεις. Γιατί η μάνα ξέρει πως θέλεις απλά λίγο χρόνο και έλεγες πράγματα πάνω στα νευρά σου που δεν εννοείς.

Τι σημαίνει μητέρα: Μάνα είναι το άτομο που δεν θα σε αφήσει ποτέ μόνο σου

Είναι εκείνη που σε κοιτάει με καμάρι στα μάτια και νιώθεις πώς σε βλέπει ακόμα σαν μωρό.

Είναι η γυναίκα που εύχεσαι αν κάνεις ποτέ δικά σου παιδιά, να γίνεις μαμά σαν εκείνη, για αυτό κάνε μου μια χάρη και μην την στεναχωρείς, γιατί εκείνη δεν το έκανε ποτέ. Αναρωτήσου, πόσες φορές την στεναχώρησες και πόσες φορές την έκανες να κλάψει στα κρυφά.

Πόσες φορές στερήθηκε κάτι από εκείνη για να μην λείψει από εσένα και άλλα πολλά που δεν σου ανέφερε ποτέ.

Μια αγκαλιά κι ένα φιλί σου να ξέρεις πως κρύβουν όλη την ευτυχία της ζωής της.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του diaforetiko.gr στο Google News

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.