Παπαγάλοι, βαθύ ντεκολτέ και μπηχτή Ντόρας Μπακογιάννη για… τσίρκο στα έδρανα – Live η ορκωμοσία της νέας Βουλής (video)

July 3, 2023


Ορκίζεται σήμερα (3/7) η Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.Αρχικά ο προεδρεύων θα αναγνώσει την Ημερήσια Διάταξη, θα καταθέσει στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές, ενώ θα ανακοινώσει στο Σώμα τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών για την επιλογή της μίας από τις τρεις βουλευτικές έ…

...δρες στις οποίες εκλέχθηκαν.Οι αφίξεις στο περιστύλιο της ΒουλήςΗδη στη Βουλή έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν οι βουλευτές προκειμένου να λάβουν τη θέση τους στην αίθουσα της Ολομέλειας για την ορκωμοσία τους, ενώ τα θεωρεία αναμένεται να γεμίσουν από τους συγγενείς τους....

Ορκίζεται σήμερα (3/7) η Βουλή των Ελλήνων της Κ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αρχικά ο προεδρεύων θα αναγνώσει την Ημερήσια Διάταξη, θα καταθέσει στα Πρακτικά τα ονόματα των 300 που εκλέχθηκαν βουλευτές, ενώ θα ανακοινώσει στο Σώμα τις επιστολές των πολιτικών αρχηγών για την επιλογή της μίας από τις τρεις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέχθηκαν.

Οι αφίξεις στο περιστύλιο της Βουλής

Ηδη στη Βουλή έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν οι βουλευτές προκειμένου να λάβουν τη θέση τους στην αίθουσα της Ολομέλειας για την ορκωμοσία τους, ενώ τα θεωρεία αναμένεται να γεμίσουν από τους συγγενείς τους. Από τους πρώτους που έφτασαν στη Βουλή ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης με την οικογένειά του. Σημειώνεται πως ο κ.Τραγάκης ο οποίος είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία βουλευτής.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα και συνομίλησε με όλους σχεδόν τους βουλευτές της ΝΔ. Συναντήθηκε, μάλιστα, στον διάδρομο της ολομελειας και με τον Νίκο Ανδρουλάκη την ώρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έμπαινε στην αίθουσα με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να έχουν τυπική χειραψία.

Στις 11 μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας θέση στο πρώτο έδρανο δίπλα στην Όλγα Γεροβασιλη και τον Σωκράτη Φάμελλο

Της συνεδρίασης προεδρεύει ο Α’ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίου συνεπικουρούν τέσσερις προσωρινοί Γραμματείς, που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές των δύο πρώτων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος έφτασε στη Βουλή λίγο πριν τις 11 το πρωί.

Οι βουλευτές που επιθυμούν να εγερθούν θα δώσουν τον προβλεπόμενο από το άρθρο 59 του Συντάγματος όρκο που είναι «Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Στο Κοράνι θα ορκιστούν οι μοσουλμάνοι βουλευτές, ενώ μετά θα εγερθούν οι βουλευτές που θέλουν να δώσουν πολιτικό όρκο. Από τα υπουργικά έδρανα, θα ορκιστούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι και βουλευτές.

Περίπου 10 λεπτά πριν τις 11 έφτασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ λίγα λεπτά αργότερα στη Βουλή προσήλθε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Νωρίτερα είχαν φτάσει οι Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Δημήτρης Νατσιός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.