Market Pass, αυξήσεις μισθών, συντάξεων και αφορολόγητου: Η κυβερνητική “φαρέτρα” των 7+1 μέτρων στήριξης που έρχονται στη Βουλή – Τι περιλαμβάνει το πακέτο του ΥΠΟΙΚ (Video)

July 2, 2023


Το πρώτο πακέτο με φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των αδυνάτων αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση στη Βουλή με νέο νομοσχέδιο, ακολουθώντας τη συνταγή του 2019, όπου πρώτα νομοθέτησε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, μάθετε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης από δήμους με επίδομα 1.600 ευρώ.Κοινός παρονομαστής των μέτρων στήριξης που θα παρο…

...υσιάσει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιό της στη Βουλή είναι η βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών, αφού βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της συνέχισης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, ειδικά στα τρόφιμα.Γι’ αυτό και στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πιθανότατα...

Το πρώτο πακέτο με φορολογικές ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης των αδυνάτων αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση στη Βουλή με νέο νομοσχέδιο, ακολουθώντας τη συνταγή του 2019, όπου πρώτα νομοθέτησε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, μάθετε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης από δήμους με επίδομα 1.600 ευρώ.

Κοινός παρονομαστής των μέτρων στήριξης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιό της στη Βουλή είναι η βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών, αφού βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο λόγω της συνέχισης της ακρίβειας και του πληθωρισμού, ειδικά στα τρόφιμα.

Γι’ αυτό και στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί πιθανότατα πριν από το κλείσιμο της Βουλής τον Αύγουστο για τις θερινές διακοπές, θα περιλαμβάνεται το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, οι περισσότερες εκ των οποίων θα αφορούν το 2024.

Στα 2 δισ. ευρώ οι παρεμβάσεις – Αφορούν περισσότερα από περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά

Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων θα κινηθεί στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ και θα αφορά πάνω από περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά. Ένα μέρος της παρέμβασης όμως θα αφορά το 2023 και θα σχετίζεται με την παράταση στο μέτρο του Market Pass.

Στην περίμετρο των δικαιούχων της συνολικής παρέμβασης περιλαμβάνονται οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και οι νέοι που δικαιούνται συγκεκριμένα επιδόματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.