Thessaloniki Pride: Ανήλικοι «νταήδες» πέταξαν πέτρες και εξύβρισαν συμμετέχοντες στην παρέλαση υπερηφάνειας – Επέμβαση των ΜΑΤ στο σημείο (video)

June 25, 2023


Μικροένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της «παρέλασης υπερηφάνειας» που πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 11ου Thessaloniki Pride.Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, όταν η παρέλαση έφτασε στο ύψος του αγάλματος Βότση, πλησίον του Λευκού Πύργου, ομάδα νεαρών ατόμων, στην πλειονότητα τους ανήλικα, πέταξε πέτρες προς ένα από τα φορτηγά που συμμετείχα…

...ν ενώ εξύβρισαν τους συμμετέχοντες.Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία και της ομάδας των νεαρών που ξεκίνησαν το επεισόδιο. Με την παρέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας οι νεαροί απομακρύνθηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν. Χυδαία ομοφοβική επίθεση...

Μικροένταση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της «παρέλασης υπερηφάνειας» που πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 11ου Thessaloniki Pride.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thestival.gr, όταν η παρέλαση έφτασε στο ύψος του αγάλματος Βότση, πλησίον του Λευκού Πύργου, ομάδα νεαρών ατόμων, στην πλειονότητα τους ανήλικα, πέταξε πέτρες προς ένα από τα φορτηγά που συμμετείχαν ενώ εξύβρισαν τους συμμετέχοντες.

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία και της ομάδας των νεαρών που ξεκίνησαν το επεισόδιο. Με την παρέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας οι νεαροί απομακρύνθηκαν και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Χυδαία ομοφοβική επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ: «Με χτύπησε στα πλευρά, αποκαλώντας με π@@στρέλα»

Σε μια σοκαριστική καταγγελία για ομοτρανσφοβική επίθεση σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη προχώρησε άτομο στα social media, το οποίο δέχτηκε ρατσιστικά σχόλια και βία από έναν άγνωστο άνδρα.

Μία ακόμη επίθεση με ομο-τρανσφοβικά κίνητρα γίνεται γνωστή, ανάμεσα σε πολλά παρόμοια περιστατικά βίας και ρατσισμού, τα οποία δεν γίνονται ποτέ γνωστά, λόγω του φόβου των θυμάτων.

Δείτε επίσης: Καταπέλτης ο Γιάννης Πουλόπουλος: «Μου προκάλεσε εμετό το να ακούω τον Γιώργο Λιάγκα να λέει ότι το Pride είναι παρέλαση κλόουν»

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική καταγγελία στο Facebook, ο άγνωστος άνδρας χτύπησε στα πλευρά το θύμα, ενώ στη συνέχεια του είπε “να προσέχεις πού πας, π..τρέλα”.

«Οι ομοτρανσφοβικές επίθεσης στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς, και καμιά μα καμία παρέμβαση δεν συμβαίνει, αναδεικνύοντας πως κανένα κράτος, καμία εταιρία δεν είναι πραγματικά εδώ για εμάς» αναφέρει η καταγγελία του ατόμου.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Σήμερα το πρωί σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ της γραμμής 15, ένας άντρας ηλικίας περίπου εξήντα ετών καθόταν στην αρχή του διαδρόμου, αριστερά από τη μεσαία είσοδο του λεωφορείου. Αφού ανέβηκα και καθώς περνούσα για να πάω στις πίσω θέσεις, άπλωσε στιγμιαία τον αγκώνα του και με χτύπησε στα πλευρά, προσποιουμενος πως εγώ έπεσα πάνω του. Γυρίζει στη συνέχεια εμφανώς θυμωμένος και μου φωνάζει “να προσέχεις πού πας, π0υ$τρέλα”. Αμέσως μετά σηκώθηκε και κατέβηκε από το όχημα.

Οι ομοτρανσφοβικές επίθεσεις στην Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς, και καμιά μα καμία παρέμβαση δεν συμβαίνει, αναδεικνύοντας πως κανένα κράτος, καμια εταιρία δεν είναι πραγματικά εδώ για εμάς.

Επιλέγω όμως σήμερα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να κατηγορήσω ευθέως όλα τα ακροδεξιά καρκινόματα της κοινωνίας, ειδικά αυτά που διεκδικούν θέση στην Ελληνική Βουλή, για την αναπαραγωγή κακοποιητικού λόγου και την υποκίνηση σε βία απέναντι μας. Τα κόμματα της Λατινοπουλου, του Μπογδάνου, του Τζήμερου, του Βελουπουλου, του Σορρα, η Νίκη και ακόμα και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν ευθύνες για τις επίθεσης που δεχόμαστε τα queer και τρανς άτομα, και κάνεις ποτέ δεν τους επέδωσε ευθύνες. Αντιθέτως, κατεβαίνουν νόμιμα στις εκλογές, αναπαράγονται ανεμπόδιστα από όλα τα μίντια, αναρτούν πολύ προσβλητικές τοποθετήσεις στα social media, και η ελληνική δικαιοσύνη (αυτή που άφησε ελεύθερους τους δολοφόνους του Ζακ) επιλέγει να μας αφήσει απροστάτευτα.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.