Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: «Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε»

June 25, 2021


Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: «Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε»Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση εμβολιασμού και συμφώ…

...νησε με χρηματοδότηση της Τουρκίας για το προσφυγικό υπό δύο όρους.Τριπλό μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και νέο μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καθώς έχει φτάσει και στη χώρα μας η μετάλλαξη Δέλτα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος...

Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: «Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε»

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός απηύθυνε νέα έκκληση εμβολιασμού και συμφώνησε με χρηματοδότηση της Τουρκίας για το προσφυγικό υπό δύο όρους.

Τριπλό μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και νέο μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού καθώς έχει φτάσει και στη χώρα μας η μετάλλαξη Δέλτα, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

Στο ζήτημα του Covid, σημείωσε ότι αναμένεται η άμεση ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού από όλες τις χώρες- μέλη της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Όμως, η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας” τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Θέλω να επαναλάβω ένα μήνυμα πάρα πολύ απλό, το οποίο μετέφερε χθες και ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, ο κύριος Fauci: Είστε εμβολιασμένοι, είστε ασφαλείς. Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε. Τόσο απλά και τόσο καθαρά.”

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στη χώρα μας αυτή τη στιγμή υπάρχει πλεόνασμα εμβολίων διαθέσιμων για όλες τις ηλικίες στην πατρίδα μας και απηύθυνε ακόμη μία έκκληση στους συμπολίτες μας να σπεύσουν να εμβολιαστούν, έτσι ώστε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δύο όροι στην Τουρκία για να λάβει κονδύλια για το προσφυγικό

Στα ζητήματα που αφορούν στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από το αρχικό σχέδιο των συμπερασμάτων όπως αυτό έχει παρουσιαστεί, καθώς όπως είπε αποσαφηνίζει ότι το πλαίσιο βελτίωσης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία πρέπει να γίνει με σταδιακό αλλά και αναστρέψιμο τρόπο σε περίπτωση που η Τουρκία επανέλθει σε προκλητική συμπεριφορά, επαναλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής του περασμένου Μαρτίου.

Από την πλούσια ατζέντα της Συνόδου Κορυφής ξεχωρίζω 3 θέματα: Πρώτον, στη συζήτηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών είναι πολύ σημαντικό να επαναληφθεί ότι η μόνη λύση για το Κυπριακό μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. #EUCO pic.twitter.com/rVuZxJrACK

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) June 24, 2021

 

“Στο ζήτημα της Μετανάστευσης, αναγνωρίζουμε το σημαντικό ρόλο που η Τουρκία έχει να επιτελέσει ως προς την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών. Δεν είμαστε καθόλου αντίθετοι σε μία επιπρόσθετη χρηματοδότηση, υπό δύο προϋποθέσεις όμως, τις οποίες θα πρέπει η Τουρκία να τηρήσει απαρέγκλιτα: Η πρώτη είναι η αποφυγή οποιασδήποτε εργαλειοποίησης προσφύγων και μεταναστών και η δεύτερη προϋπόθεση -προφανώς- είναι η αποδοχή της επιστροφής στην Τουρκία ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ελληνικά νησιά και οι αιτήσεις ασύλου έχουν απορριφθεί τελεσίδικα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και υπογράμμισε ότι: “Στη συζήτηση που θα έχουμε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είναι πολύ σημαντικό να επαναληφθεί, με τρόπο κατηγορηματικό, ότι η μόνη λύση για το Κυπριακό μπορεί να βρεθεί στο πλαίσιο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα.”

Όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός:

“Οποιαδήποτε συζήτηση λύσης που αφορά τη δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών να απορρίπτεται επί της αρχής, διότι αντιβαίνει σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αλλά και στο Ευρωπαϊκό κεκτημένο.”

Πηγή : news247.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.