Αγρίνιο: Ιερέας συνελήφθη για βιασμό και παιδική ποpνογραφία

June 25, 2021


Αγρίνιο: Ιερέας συνελήφθη για βιασμό και παιδική ποpνογραφίαΣτον υπολογιστή του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό, βρέθηκε ποpνογραφικό υλικό ανηλίκων και συγκεκριμένα φωτογραφίεςΓια βιασμό κατηγορείτ…

...αι ένας ιερέας στο Αγρίνιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο οποίος και συνελήφθη.Νωρίτερα, τοπικά μέσα της περιοχής μετέδιδαν ότι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου πέρασαν χειροπέδες σε ιερέα για υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η υπόθεση έχει πιο...

Αγρίνιο: Ιερέας συνελήφθη για βιασμό και παιδική ποpνογραφία

Στον υπολογιστή του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό, βρέθηκε ποpνογραφικό υλικό ανηλίκων και συγκεκριμένα φωτογραφίες

Για βιασμό κατηγορείται ένας ιερέας στο Αγρίνιο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο οποίος και συνελήφθη.

Νωρίτερα, τοπικά μέσα της περιοχής μετέδιδαν ότι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου πέρασαν χειροπέδες σε ιερέα για υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η υπόθεση έχει πιο συγκλονιστικές διαστάσεις.

Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταγγελίες στις εισαγγελικές αρχές που παρήγγειλαν απο την Αστυνομία την προκαταρκτική έρευνα.

Η συγκλονιστική μαρτυρία σeξουαλικής παρενόχλησης από τον ιερέα
Τον περασμένο Ιανουάριο το φως της δημοσιότητας είδε η συγκλονιστική μαρτυρία θύματος σeξουαλικής παρενόχλησης από τον συγκεκριμένο ιερέα.

Από τα 12 έως και τα 14 της η Ελένη Β. που ζει στο Αγρίνιο παρενοχλούνταν σeξουαλικά από τον ιερέα- πνευματικό της μέσα στο σπίτι του. Μια σeξουαλική παρενόχληση σε 24 τουλάχιστον αξιόποινες συνέχειες, στην πιο τρυφερή ηλικία ενός κοριτσιού.

Εκείνη, ενήλικη πια, μοιράστηκε τη συγκλονιστική της μαρτυρία στο Ladylike, αποκαλύπτοντας τα βασανιστήρια που πέρασε δίπλα στον εν λόγω ιερέα.

“Υπάρχει μια αυτοματοποιημένη άμυνα στο ανθρώπινο σύστημα που ό,τι σε έχει τραυματίσει σοβαρά προσπαθείς να το σβήσεις από τη μνήμη σου. Δεν γίνεται συνειδητά, σε βοηθάει όμως να επιβιώσεις. Δεν πετυχαίνει πάντα. Η δική μου σeξουαλική παρενόχληση ξεκινάει όταν αυτός ο άνθρωπος, ο ιερέας, ο οικογενειάρχης, ο οποίος είναι και συγγενής μου, θείος μου, ήρθε πολύ κοντά με την οικογένειά μου και κυρίως με τη μητέρα μου. Την πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του. Εγώ είχα τελειώσει μόλις το δημοτικό. Ήμουν 12 ετών.

Πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου. Κάπως έτσι έγινε ο πνευματικός μου πατέρας. Άρχισε να με εξομολογεί. Πολύ αργότερα έμαθα ότι δεν είχε καν την άδεια για κάτι τέτοιο”, αποκάλυψε το θύμα

“Με εξομολογούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, στο σπίτι του”
“Ήμουν 12 ετών και πολύ μικρή για να αντιληφθώ με ευκολία ότι η συμπεριφορά του απέναντί μου ήταν περίεργη, προκλητική. Θυμάμαι να τρώμε όλοι μαζί στο κυριακάτικο τραπέζι μετά τη Λειτουργία και να με κοιτάζει επίμονα και σιωπηλά, χωρίς να του δίνω αφορμή. Βάζοντάς τα κάτω εκ των υστέρων, συνειδητοποίησα πως ο τρόπος που με πλησίαζε, ακόμα και που με χαιρετούσε ήταν σeξουαλικά φορτισμένος.

Για όποιον δεν ξέρει, η εξομολόγηση είναι μια διαδικασία που γίνεται κατ’ ιδίαν με τον εξομολόγο εντός της εκκλησίας. Στη δική μου περίπτωση συνέβαινε στο σπίτι του, σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Θυμάμαι ένα διπλό κρεβάτι και από πάνω κάτι εικόνες. Θυμάμαι να καθόμαστε στο κρεβάτι και να μου χαϊδεύει τα μπούτια. Άλλες φορές χάιδευε τα χέρια μου και μου ζητούσε να του πω τι αμαρτίες έχω κάνει. Αυτός ήταν ο τρόπος του για να με κάνει να τον εμπιστευτώ. Δεν είχα άλλη εμπειρία εξομολόγησης και αυτός ο παπάς είχε- υποτίθεται- αναλάβει να μου δείξει πώς γίνεται. Μου έλεγε ότι υπάρχει απόρρητο στην εξομολόγηση, οπότε “απαγορεύεται να πεις τι λέμε εδώ””, αποκάλυψε το θύμα.

Πηγή : singleparent.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.