Netflix: 10 σειρές που θα δεις… μονορούφι – Ποιες προτιμούν οι Έλληνες

June 20, 2021


Το Netflix έχει αρχίσει να κερδίζει το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό τα τελευταία χρόνια, με αρκετές παραγωγές να συζητώνται έντονα, όπως έγινε και εσχάτως με το Lupin.Η γνωστή πλατφόρμα ενισχύεται…

... διαρκώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει υλικό για όλες και για όλους. Έτσι, είτε θέλεις κάτι γρήγορο για να σου αποσπάσει την προσοχή μετά από μία κουραστική μέρα (τώρα που γυρνάμε και στην κανονικότητα σιγά – σιγά), είτε για να περάσει ένα βαρετό σαββατοκύριακο, εμείς σου έχουμε...

Το Netflix έχει αρχίσει να κερδίζει το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό τα τελευταία χρόνια, με αρκετές παραγωγές να συζητώνται έντονα, όπως έγινε και εσχάτως με το Lupin.

Η γνωστή πλατφόρμα ενισχύεται διαρκώς, με αποτέλεσμα να υπάρχει υλικό για όλες και για όλους. Έτσι, είτε θέλεις κάτι γρήγορο για να σου αποσπάσει την προσοχή μετά από μία κουραστική μέρα (τώρα που γυρνάμε και στην κανονικότητα σιγά – σιγά), είτε για να περάσει ένα βαρετό σαββατοκύριακο, εμείς σου έχουμε ετοιμάσει μία λίστα με 10 σειρές που μπορείς να λιώσεις μπροστά στην οθόνη σε μία μέρα.

Η σειρά αυτή αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες του Netflix. Εννέα χρόνια μετά την εμπλοκή του σε έναν καβγά με αποτέλεσμα να σκοτώσει καταλάθος έναν άνθρωπο, ο Mateo προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του από την αρχή με την σύζυγο του, Olivia. Όμως, τους περιμένουν νέα εμπόδια τα οποία θα διαλύσουν ξανά τη ζωή τους. Το The Innocent (2021) είναι μία μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα Harlan Coben. Σύμφωνα με σχόλια των θεατών, πρόκειται για μία σειρά γεμάτη ένταση και σασπένς. Εμείς πάντως το είδαμε σε ένα βράδυ!

Ο Ewan McGregor επιστρέφει σε σειρά μετά το Fargo (2017), ενσαρκώνοντας τον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας Roy Halston. To Halston (2021) αποτελείται μόνο από πέντε επεισόδια και βασίζεται στο βιβλίο του Steven Gaines, Simply Halston: The Untold Story. Η πλοκή επικεντρώνεται στην άνοδο του αείμνηστου σχεδιαστή, ο οποίος ήταν γνωστός για το ντύσιμο σημαντικών προσώπων του θεάματος όπως η Liza Minnelli και η Elizabeth Taylor. Μπορείς να πεις ότι είναι μία μεγάλη ταινία.

Το Fatma (2021-) είναι μία καινούργια σειρά τούρκικης προέλευσης. Με βάση κάποια άρθρα, είναι από τις σειρές που πρέπει οπωσδήποτε να δεις το 2021, ειδικά αν σ’ αρέσουν τα θρίλερ. Η ιστορία αφορά μία γυναίκα, η οποία δουλεύει ως καθαρίστρια και στην προσπάθεια της να βρει τον εξαφανισμένο άντρα της, διαπράττει έναν απροσδόκητο φόνο. Η δουλειά της είναι το όπλο της καθώς έτσι δεν μπορεί να την καταλάβει κανείς. Αποτελείται από έξι επεισόδια και έχει ανακοινωθεί και η ανανέωση της. Αξίζει να της δώσεις μία ευκαιρία!

Το Into The Night (2020-) είναι ένα βελγικό Sci-Fi που το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών της πλατφόρμας, το λάτρεψε. Η πλοκή γυρίζει γύρω από τους επιβάτες και το πλήρωμα ενός αεροπλάνου, οι οποίοι αφού πέσουν θύματα αεροπειρατείας, προσπαθούν να ξεπεράσουν το ηλιακό σύστημα καθώς ένα μυστηριώδες κοσμικό γεγονός αρχίζει να καταστρέφει τον πλανήτη. Έξι επεισόδια είναι αυτά. Νομίζουμε πως το ‘χεις!

Είναι μία από τις σειρές που ακούστηκαν πιο πολύ από όλες αυτές που βγήκαν το 2021. Ο λόγος; Μπορεί να χτύπησε ακριβώς στα κατάλληλα δημογραφικά ή μπορεί να θύμισε σειρές που αγαπήθηκαν αρκετά στο παρελθόν τύπου Gilmore Girls. To Ginny & Georgia (2021-), το οποίο ανανεώθηκε αμέσως για δεύτερη σεζόν, ακολουθεί την ιστορία της 15χρονης Ginny που μαζί με την μαμά της, Georgia, και τον αδερφό της, Austin, μετακομίζουν στο New England για να έχουν μία καλύτερη ζωή. Αν και η πόλη φαίνεται εξαιρετικά ήρεμη, υπάρχουν και οι εκπλήξεις που θα τις ταρακουνήσουν.

Παρακολουθώντας το trailer του Hollywood (2020), δεν μπορούμε να μην εκπλαγούμε με τον τρόπο που είναι γυρισμένη αυτή η σειρά. Βέβαια, όπως λέει και η παροιμία, μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλη κουβέντα μην πεις, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με τον Ryan Murphy. O συγκεκριμένος showrunner και δημιουργός μας έχει συνηθίσει σε εντυπωσιακά πρότζεκτ (Glee, Scream Queens, AHS κτλ) οπότε σύμφωνα και με τις κριτικές της σειράς, έχουμε να κάνουμε με κάτι καλό. Η ιστορία αφορά μια ομάδα επίδοξων ηθοποιών και δημιουργών ταινιών κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Επτά ωρίτσες και τελείωσες!

Ο δημιουργός του La Casa De Papel έβαλε και εδώ το χεράκι του. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσαμε να μην σου προτείνουμε άλλη μία δουλειά του Alex Pina. Το White Lines (2020) ακολουθεί την ιστορία μίας γυναίκας, Zoe Walker, η οποία προσπαθεί να λύσει το μυστήριο γύρω από το θάνατο του αδερφού της, Axel, ενός διάσημου DJ που εξαφανίστηκε από την Ίμπιζα πριν από είκοσι χρόνια. Μία σειρά γεμάτη σασπένς που δεν θα καταλάβεις πως θα περάσει η ώρα όταν την ξεκινήσεις.

Το When They See Us (2019) έχει να κάνει με την ποινική υπόθεση των Central Park Five στις ΗΠΑ το 1989. Πέντε έφηβοι Αφροαμερικανοί κατηγορήθηκαν λανθασμένα για τον βιασμό μιας γυναίκας στο πάρκο του Central Park στο Μανχάταν και φυλακίστηκαν παρά την έλλειψη των αποδεικτικών στοιχείων. Μία σκληρή αλλά εξαιρετικά σημαντική σειρά τεσσάρων επεισοδίων που πιστεύουμε αξίζει να δεις.

Είσαι μήπως φαν του Dexter; Τότε σίγουρα θα λατρέψεις το Safe (2018) καθώς ο Michael C. Hall επιστρέφει με μία βρετανική σειρά μυστηρίου που αφορά την προσπάθεια ενός άντρα να βρει τη 16χρονη κόρη του, η οποία εξαφανίζεται μετά από ένα πάρτι. Κάνοντας τ’αδύνατα δυνατά για να τα καταφέρει, έρχεται αντιμέτωπος με μυστικά που κρύβουν οι πιο κοντινοί του άνθρωποι. Η σειρά μπορεί να βγήκε πριν τρία χρόνια αλλά αποτελεί ένα κρυμμένο διαμαντάκι 8 επεισοδίων που πιστεύουμε θα λατρέψεις.

Ο Paul Rudd στα καλύτερα του. Βασικά, τον αγαπάμε σε ότι και αν παίζει αλλά αυτή τη σειρά την έχουμε στην καρδιά μας. Το Living With Yourself (2019) είναι μία κωμωδία 8 εικοσάλεπτων επεισοδίων που έχει να κάνει με την ιστορία ενός άντρα, ο οποίος αφού υποστεί μια μυστηριώδη θεραπεία που του υπόσχεται τη γοητεία μιας καλύτερης ζωής, ανακαλύπτει ότι έχει αντικατασταθεί από μια κλωνοποιημένη εκδοχή του. Έχει μόνο μία σεζόν οπότε σε τέσσερις ωρίτσες το έχεις τελειώσει.

Οι αγαπημένες σειρές για τους Έλληνες αυτή τη στιγμή

Το δεύτερο μέρος -όπως και το πρώτο δηλαδή- έφυγε νεράκι, άλλωστε αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού της πιο επιτυχημένης γαλλικής σειράς αυτή τη στιγμή στο Netflix.

Έχουμε αναλύσει διεξοδικά για ποιο λόγο ο Lucifer κάνει θραύση. Περιμένουμε πώς και πώς την 6η και τελευταία σεζόν, αλλά μέχρι τότε, θυμίσου μία από τις επιστροφές για τις οποίες χάρηκε ιδιαίτερα το αντρικό κοινό της σειράς.

Η αλήθεια είναι πως ενδεχομένως ούτε το ίδιο το Netflix να μην περίμενε ότι μία σειρά με ένα παιδί – μισό τάρανδο θα τα πήγαινε τόσο καλά από άποψη θεάσεων. Εμείς απλώς θα σχολιάσουμε ότι ο Robert Downey Jr. ξέρει που τι αναλαμβάνει ως παραγωγός.

Στις 18 του μήνα κυκλοφόρησε η ανανεωμένη 3η σεζόν του Elite με νέες προσθήκες στο cast, αφού θεωρητικά η ιστορία των βασικών πρωταγωνιστών θεωρητικά σχεδόν εξαντλήθηκε. Στο ενδιάμεσο, το Netflix κυκλοφόρησε μερικές spinoff σεζόν που εστιάζουν σε συγκεκριμένους ήρωες και η πιο δημοφιλής από αυτές μέχρι στιγμής είναι αυτή με το ζεύγος.

«Μία απόπειρα ξεπλύματος κλεμμένων χρημάτων χρηματοδοτεί ένα κρυπτονόμισμα με εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, ένα διεφθαρμένο πράκτορα του FBI και μια συμμορία του Μαϊάμι». Ναι, η περίληψη δικαίως σου ακούγεται ενδιαφέρουσα, plus οι ερμηνείες των Adam Brody και Martin Freeman.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.