Εκλογές 2023: Αλλεπάλληλα πυρά για τη Ροδόπη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Οι κατηγορίες Μητσοτάκη και η αντεπίθεση του Τσίπρα

June 12, 2023


Εκλογές 2023: Σε μείζον θέμα της προεκλογικής περιόδου αναδεικνύεται το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης μετά τις νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιουρ στη Ροδόπη και Χουσειν Ζειμπέκ στην Ξάνθη στηρίχθηκαν από το τουρκικό προξενείο. Οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποκορύφωσε την ένταση μεταξύ Νέας Δημοκ…

...ρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να βγαίνουν στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη για «επικίνδυνα παιχνίδια» και «πρακτικές μαφίας».Εκλογές 2023: «Φτηνά προεκλογικά παιχνίδια»Ο...

Εκλογές 2023: Σε μείζον θέμα της προεκλογικής περιόδου αναδεικνύεται το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης μετά τις νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ Οζγκιουρ στη Ροδόπη και Χουσειν Ζειμπέκ στην Ξάνθη στηρίχθηκαν από το τουρκικό προξενείο. Οι δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποκορύφωσε την ένταση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να βγαίνουν στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη για «επικίνδυνα παιχνίδια» και «πρακτικές μαφίας».

Εκλογές 2023: «Φτηνά προεκλογικά παιχνίδια»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι υπήρξαν εντονότατες παρεμβάσεις υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων στη Ροδόπη και την Ξάνθη με μηνύματα και ότι είχε ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας απολυτά για το γεγονός ότι το τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ των δύο».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για φθηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα;» είπε καλεσμένος στο TRT.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κα. Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στη Ροδόπη και απείλησε τη μειονότητα. «”Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα”, τους είπε. Αυτές είναι λογικές μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κυπατζίδικες λογικές που «με βρίσκουν αντίθετο και επαναλαμβάνω ότι είναι επικίνδυνες γιατί εάν ανοίξει αυτή η συζήτηση για το ποιος έχει και ποιος δεν έχει σχέσεις με το προξενείο δεν θα τελειώσουμε εκεί» ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε «είδα που μίλησε για κυπατζίδικες πρακτικές αλήθεια; Δεν μου λέτε γιατί έχει η ΕΥΠ κλιμάκιο στην Κομοτήνη και όχι στην Κοζάνη; Δεν καταλαβαίνουμε τι διακινδυνεύεται στη Θράκη;»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.