Τατιάνα Σαββίδου: Ποια η ξανθιά καλλονή που κατηγορεί τον Τσελίκα του ΣΚΑΙ για σeξουαλική παρενόχληση [video]

June 10, 2021


Ποια η αντίδραση της Τατιάνας Σαββίδου μετά το σeξιστικό παραλήρημα του Γιώργου Τσελίκα στον ΣΚΑΙ;Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, “Σήμερα” προβάλλεται μια -ας το π…

...ούμε- σeξιστική αισθητική, με την “ατραξιόν” της εκπομπής τον ρεπόρτερ Γιώργο Τσελίκα να κάνει το “κομμάτι” του και τον Δημήτρη Οικονόμου να καθοδηγεί. Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια γυναίκα πιθανόν να κινηθεί νομικά εναντίον του σταθμού.Σε πρόσφατη εκπομπή,...

Ποια η αντίδραση της Τατιάνας Σαββίδου μετά το σeξιστικό παραλήρημα του Γιώργου Τσελίκα στον ΣΚΑΙ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, “Σήμερα” προβάλλεται μια -ας το πούμε- σeξιστική αισθητική, με την “ατραξιόν” της εκπομπής τον ρεπόρτερ Γιώργο Τσελίκα να κάνει το “κομμάτι” του και τον Δημήτρη Οικονόμου να καθοδηγεί.

Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια γυναίκα πιθανόν να κινηθεί νομικά εναντίον του σταθμού.

Σε πρόσφατη εκπομπή, ο ρεπόρτερ Γιώργος Τσελίκας, ενώ βρισκόταν στον αέρα εντόπισε μια ταξιδιώτισσα που επιβιβαζόταν στο πλοίο της γραμμής -την οποία ακολουθούσε εμμονικά και η κάμερα- λέγοντας σε ζωντανή μετάδοση: «κάτι βλέπω, για να πάω από εκεί να το τσακώσω», με τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου να σιγοντάρει με υπονοούμενα «για πήγαινε να το ελέγξεις Γιώργο αν τηρούνται τα μέτρα».

Αφού ο Γιώργος Τσελίκας έκανε τον απαραίτητο έλεγχο, λες και είναι αστυνομικός, την ρώτησε που πηγαίνει και όταν η γυναίκα απάντησε «Σαντορίνη για όλο το καλοκαίρι», ο Δημήτρης Οικονόμου σχολίασε «για δουλειά πάει; … μπράβο στο κορίτσι, συγχαρητήρια».

Λίγες ώρες αργότερα, η ταξιδιώτισσα που ονομάζεται Τατιάνα Σαββίδου, όπως αποκάλυψε η ίδια, δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει λογαριασμό, πολλά σeξιστικά σχόλια, με ορισμένους μάλιστα να ισχυρίζονται πως πηγαίνει στη Σαντορίνη για να δουλέψει ως «συνοδός πολυτελείας».

Όπως διαβάζουμε στο in.gr, η Τατιάνα Σαββίδου δηλώνει πολύ ταραγμένη ενώ αδυνατεί να καταλάβει την έκταση που πήρε αυτό το γεγονός.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγινε όλο αυτό. Επειδή φορούσα ένα κοντό φόρεμα; Ας μας πούνε πού αρχίζει και πού τελειώνει ο ρατσισμός, τι είναι σeξισμός και τι σeξουαλική παρενόχληση. Θα φοράω ό,τι θέλω χωρίς να δώσω αναφορά σε κανέναν.

Βρίσκομαι στη Σαντορίνη για να δουλέψω σε μαγαζιά, εργάζομαι σκληρά και κάνω 12ωρα μεροκάματα, μακριά από το σπίτι μου και σε δύσκολες συνθήκες, όπως κάνουν πολλά κορίτσια και αγόρια στην ηλικία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά όσων την εκθέτουν, καθώς αισθάνεται ότι προσβλήθηκε χυδαία, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της.

Δείτε παρακάτω το βίντεο (το οποίο δυστυχώς κωμικοποιεί την τηλεοπτική και σeξιστική αισθητική της εκπομπής) με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ:

«Δέχομαι απειλές, φτιάχνουν μέχρι και ψεύτικα προφίλ στο διαδίκτυο και με βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο».

Τον μπελά της έχει βρει εδώ και λίγα 24ωρα η εντυπωσιακή ξανθιά ταξιδιώτισσα του πλοίου για Σαντορίνη, η οποία την Παρασκευή 28 Μαΐου πρωταγωνίστησε, άθελά της, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, «Σήμερα», και στη ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι του Πειραιά, του δημοσιογράφου Γιώργου Τσελίκα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Τατιάνα Σαββίδου φορώντας ένα μίνι καλοκαιρινό φόρεμα έφτασε συνοδευόμενη από τον πατέρα της στο λιμάνι του Πειραιά. Την ίδια ώρα ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε ζωντανή σύνδεση με τους παρουσιαστές της εκπομπής Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου. Η ξανθιά καλλονή χωρίς να δώσει σημασία επιβιβάζεται στο πλοίο με την κάμερα να την ακολουθεί και να κάνει συνεχώς zoom επάνω της.

Η ίδια δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι την στιγμή που την πλησιάζει ο δημοσιογράφος για δηλώσεις σχετικά με τον προορισμό και το είδος του ταξιδιού της. Στο βίντεο ακούγεται ο δημοσιογράφος να λέει προς τους παρουσιαστές «κάτι βλέπω, για να πάω εκεί να το τσακώσω».

Καθημερινά δέχεται καταιγισμό μηνυμάτων και προσβλητικών σχολίων

Αυτά τα ελάχιστα λεπτά ήταν αρκετά όχι μόνο για να αναπαραχθούν στο διαδίκτυο, αλλά και για να ξεκινήσει ένας ανελέητος πόλεμος με θύμα τη νεαρή κοπέλα, που δέχεται καθημερινά καταιγισμό μηνυμάτων και προσβλητικών σχολίων από μισογύνηδες, όπως τους χαρακτηρίζει στο protothema.gr που μοναδικό στόχο έχουν να προσβάλουν την τιμή και την υπόληψη της :

«Το όλο σκηνικό έγινε την Παρασκευή 28 Μαΐου και την ημέρα που ταξίδευα για Σαντορίνη. Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κάτι προσωπικό με τους παρουσιαστές, τον δημοσιογράφο ή ακόμα και τον cameraman, δεν έχω καμία εμμονή μαζί τους. Απλά από την στιγμή που αισθάνομαι πως θίγεται η τιμή και η υπόληψη μου θα κάνω ότι περνάει από το χέρι για την δικαίωση μου. Οι γονείς μου με έχουν μεγαλώσει με αρχές και μου έμαθαν να σέβομαι τον διπλανό μου» αναφέρει φανερά εκνευρισμένη η Τατιάνα Σαββίδου και προσθέτει:

«Το λάθος που έγινε είναι πως ο δημοσιογράφος με ξεφτίλισε live χωρίς να με ενημερώσει ο ίδιος ή ο cameramen. Φαίνεται ξεκάθαρα πως από την στιγμή που φτάνω μαζί με τον πατέρα μου στο καράβι αρχίσει να με τραβάει και να κάνει με την κάμερα zoom επάνω. Το χειρότερο είναι ότι έκανε zoom μέχρι και στα οπiσθια μου. Θα μπορούσε να εστιάσει στο πρόσωπο μου ή στον πατέρα μου. Δυστυχώς με το βίντεο αυτό που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έχει αναπαραχθεί και εγώ δεν ξέρω πόσες φορές, έδωσαν την ευκαιρία σε κάθε μισογύνη να με σχολιάσει με τον χειρότερο τρόπο. Στα σχόλια με χαρακτηρίζουν ως συνοδό πολυτελείας κι ότι και καλά πάω για σεζόν στην Σαντορίνη. Ντροπή τους , τα σχόλια αυτά τα διαβάζουν οι γονείς μου, οι συγγενείς μου και οι φίλοι μου. Φαίνεται ξεκάθαρα πως είμαι εγώ γιατί ακούγεται και η φωνή μου».

«Δέχομαι μια μορφή bullying άνευ προηγουμένου»

Σύμφωνα με την Τατιάνα Σαββίδου το θέμα δεν θα είχε πάρει τόση έκταση αν οι παρουσιαστές ήταν πιο προσεκτικοί :

«Αυτό που είπε ο δημοσιογράφος το «πάω να το τσακώσω» φυσικά και δεν το άκουσα εκείνη την στιγμή γιατί βρισκόμασταν σε απόσταση. Από την άλλη όταν με πλησίασε για δήλωση εγώ δεν κατάλαβα πως ήμασταν ζωντανά σε εκπομπή, νόμιζα πως ήταν για το δελτίο ή τουλάχιστον κάτι μαγνητοσκοπημένο. Οι παρουσιαστές θα μπορούσαν να το σώσουν όλο αυτό, να βάλουν με διακριτικό τρόπο τον δημοσιογράφο στη θέση του. Δεν με αφορά κανένας τους μόνο ο εαυτός μου με νοιάζει γιατί δέχομαι μια μορφή bullying άνευ προηγουμένου».

Η νεαρή κοπέλα κατάλαβε πως το ολιγόλεπτο βίντεο είχε γίνει viral όταν την ενημέρωσαν οι φίλοι της:

«Μου έστειλαν το βίντεο κάτι φίλοι μου και εκεί κατάλαβα τι έχει συμβεί. Υπάρχουν παντού αρνητικά σχόλια στο youtube, στο facebook, στο instagram όπου έχει αναπαραχθεί μπαίνει κόσμος και γράφει ο,τι θέλει. Με έχει βλάψει όλο αυτό. Μέχρι και για τον πατέρα μου γράφουν άσχημα πράγματα. Ντροπή τους περνάω δύσκολα. Εγώ ήρθα στη Σαντορίνη γιατί εργάζομαι στο χώρο της εστίασης.

Την ημέρα εκείνη ξεκίνησα για δουλειά και όχι για διακοπές. Τώρα το τι φόρεσα για να ταξιδέψω αυτό είναι δικαίωμα μου, όπως και του καθενός φυσικά. Θα με έκανε περισσότερο κυρία αν φορούσα κάτι μακρύ; Δεν κατάλαβα ξαφνικά έγινα ανήθικη ό,τι θέλω θα φοράω. Έχω μιλήσει ήδη με δικηγόρο που είναι αποφασισμένος να με στηρίξει».

Από την ημέρα εκείνη η Τατιάνα Σαββίδου δέχεται μέχρι και απειλές:

«Δέχομαι απειλές μέσα από τα social media. Φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ και με σχολιάζουν με τον χειρότερο τρόπο. Έχω χάσει την ηρεμία μου στα ξαφνικά έχω γίνει viral. Ούτε δημοσιότητα ψάχνω ούτε τίποτα. Την ησυχία μου θέλω και να κάνω την δουλειά μου. Αν ήθελα δημοσιότητα θα κυνηγούσα μια δουλειά στη δημοσιογραφία που έχω τελειώσει μάλιστα και συγκεκριμένη σχολή».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.