Κορωνοϊός: Προχωρά ο εμβολιασμός των ανηλίκων στην Ελλάδα – Τι κάνουμε αν δε θέλουμε δεύτερη δόση AstraZeneca

June 4, 2021


Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού προχωρά στην χώρα μας και δεν είναι απίθανο σύντομα αυτός να συνεχιστεί στα παιδιά 12-15 ετών, όπως επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη.Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε, ότι τα παιδιά …

...πρέπει να εμβολιαστούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, τη στιγμή που έρχεται η σειρά των ηλικιών 18-29 ετών.«Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τον εμβολιασμό των παιδιών. Τον Σεπτέμβριο όμως τα παιδιά πρέπει να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται....

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού προχωρά στην χώρα μας και δεν είναι απίθανο σύντομα αυτός να συνεχιστεί στα παιδιά 12-15 ετών, όπως επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε, ότι τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, τη στιγμή που έρχεται η σειρά των ηλικιών 18-29 ετών.

«Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τον εμβολιασμό των παιδιών. Τον Σεπτέμβριο όμως τα παιδιά πρέπει να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται. Οι γονείς έχουν δίκιο που έχουν επιφυλάξεις. Λέγαμε ότι τα παιδιά όταν νοσήσουν περνάνε με απλά συμπτώματα, εν μέρει είναι σωστό, όμως μεταδίδουν. Δεύτερον είναι η ομάδα που πρέπει να είναι στη γενική ομάδα της ανοσίας. Δεν νομίζω ότι θα είναι υποχρεωτικό και δεν πρέπει να είναι. Στις μελέτες, κυρίως στις ΗΠΑ, η τρίτη φάση πέρασε καλά. Θα ξεκινήσει από 16 και πάνω και μετά 12-15 ετών» ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.