Η «ιδανική» γυναίκα σε 10 χώρες του κόσμου με βάση τα δικά τους πρότυπα ομορφιάς

May 26, 2021


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Από ψηλές και λεπτές έως μικροκαμωμένες και με καμπύλες, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετικές εμφανίσεις. Δεν είναι λοιπόν περίερ…

...�πόν περίεργο που κάθε χώρα έχει τα δικά της πρότυπα ομορφιάς που συνήθως ξεχωρίζουν από τις άλλες. Και, μεταξύ αυτών, ορισμένα έθνη έχουν έναν τόσο ασυνήθιστο τρόπο να αντιλαμβάνονται  την ομορφιά που τους αφήνει άφωνους. Συγκεντρώσαμε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο...


Από ψηλές και λεπτές έως μικροκαμωμένες και με καμπύλες, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετικές εμφανίσεις. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που κάθε χώρα έχει τα δικά της πρότυπα ομορφιάς που συνήθως ξεχωρίζουν από τις άλλες. Και, μεταξύ αυτών, ορισμένα έθνη έχουν έναν τόσο ασυνήθιστο τρόπο να αντιλαμβάνονται  την ομορφιά που τους αφήνει άφωνους.


Συγκεντρώσαμε 11 χώρες σε όλο τον κόσμο που έχουν ασυνήθιστες έννοιες της γυναικείας ομορφιάς.

11. Ιρλανδία

Μια τυπική Ιρλανδέζα έχει συνήθως παχιά φρύδια, ανοιχτόχρωμο δέρμα και λεπτά χείλη. Αλλά τα πιο κοινά χαρακτηριστικά τους είναι το μεγάλο μέτωπο, τα πράσινα μάτια, οι πολλές φακίδες και τα κόκκινα μαλλιά. Καθώς οι Ιρλανδοί λατρεύουν τη φυσική ομορφιά, εκτιμούν ιδιαίτερα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στις γυναίκες.

10. Ιαπωνία

Στις περισσότερες δυτικές χώρες, ένα τέλειο χαμόγελο συνδέεται συνήθως με την ομορφιά, αλλά  στην Ιαπωνία τα πράγματα λειτουργούν με τον αντίθετο τρόπο. Σε αυτήν τη χώρα, οι νέες γυναίκες κατευθύνονται σε οδοντιατρικές κλινικές για να κάνουν τα δόντια τους να δείχνουν στραβά και πολύπλευρα. Αυτή η εμφάνιση ημι-βαμπίρ, ή yaeba, στην πραγματικότητα θεωρείται χαριτωμένη εκεί, καθώς οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι είναι σύμβολο φυσικής ομορφιάς και νεότητας.

9. Ιράν

Οι στατιστικές δείχνουν ότι το Ιράν έχει το υψηλότερο ποσοστό χειρουργικών επεμβάσεων στη μύτη ανά τον κόσμο. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη – καθώς οι γυναίκες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα άλλα μέρη του σώματός τους για να προσελκύσουν τους άντρες, τείνουν να περνούν πολύ χρόνο στην φροντίδα του προσώπου τους, ειδικά της μύτης τους.

Η ρινοπλαστική είναι επίσης πολύ ακριβή σε αυτήν τη χώρα, οπότε αν μια γυναίκα την έχει κάνει, σημαίνει ότι μπορεί πραγματικά να το αντέξει οικονομικά και πιθανώς να προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια. Εξαιτίας αυτού, πολλές Ιρανές φορούν τους επιδέσμους τους για πολύ καιρό μετά την  χειρουργική επέμβαση, για να δείξουν ότι είναι αρκετά πλούσιες. Και ορισμένες από αυτές φορούν ακόμη και ψεύτικους επιδέσμους για να προσποιηθούν ότι έκαναν πλαστική στη μύτη.

8. Νότια Κορέα

Η ιδέα μιας τέλειας γυναίκας στη Νότια Κορέα ορίζεται από άψογο λευκό δέρμα, μυτερή μύτη, μικρό πρόσωπο και μεγάλα μάτια. Αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι το σχήμα του προσώπου – θα πρέπει να μοιάζει με καρδιά, με στενό πηγούνι και θα πρέπει να είναι φαρδύτερο στην κορυφή. Για να επιτευχθεί αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα, πολλές Κορεάτισσες ξοδεύουν εκατοντάδες δολάρια σε πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις.


7. Γαλλία


Οι Γαλλίδες αγκαλιάσουν πάντα για φυσική ομορφιά σε όλες τις πτυχές της – δεν φορούν σχεδόν καθόλου μακιγιάζ, σπάνια χρησιμοποιούν άρωμα και τείνουν να διατηρούν τα τριχωτά μέρη του σώματος αξύριστα. Πιστεύουν ότι η αληθινή ομορφιά αντανακλάται στο δέρμα μιας γυναίκας, έτσι, αντί για μακιγιάζ, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν περισσότερες κρέμες και λοσιόν για να κάνουν το πρόσωπό τους να φαίνεται αψεγάδιαστο.

6. Τατζικιστάν

Στο Τατζικιστάν, τα πυκνά φρύδια, που ενώνονται πάνω από τη γέφυρα της μύτης, θεωρούνται από καιρό πρότυπο ομορφιάς για τις γυναίκες. Πριν από λίγο καιρό, υπήρχε ακόμη και μια κοινή δεισιδαιμονία – όσο πιο κοντά ήταν φρύδια μιας γυναίκας είναι τόσο πιο κοντός θα είναι ο σύζυγός που θα πάρει. Εκτός αυτού, θεωρείται σύμβολο αγνότητας και αθωότητας.

Αν και σήμερα, τα πράγματα αλλάζουν, μπορεί ακόμα να βρείτε πολλές γυναίκες από το Τατζικιστάν με ενωμένα φρύδια. Ακόμα και όσες δεν έχουν το γονίδιο για τα ενωμένα φρύδια προσπαθούν να το πλαστοποιήσουν και χρησιμοποιούν βότανα για να μεγαλώσουν τις απαραίτητες τρίχες ή να ζωγραφίσουν τα φρύδια τους για να φαίνονται πιο όμορφα.

5. Σαουδική Αραβία

Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής ενός ατόμου – οι γυναίκες από την Σαουδική Αραβία δίνουν άλλο νόημα σε αυτό το παλιό ρητό. Καθώς δεν μπορούν να δείξουν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου τους, λόγω της θρησκείας τους, συνήθως δίνουν ιδιαίτερη έμφανιση στην ομορφιά των ματιών τους. Για να γίνουν πιο ελκυστικές, χρησιμοποιούν πολλά είδη μακιγιάζ και εργαλεία και ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά σε αυτά.

4. Κίνα

Για τις Κινέζες, το ανοιχτόχρωμο δέρμα θεωρείται πραγματικό πρότυπο ομορφιάς. Αυτή η τάση προέρχεται από το παρελθόν όπου το χρώμα του δέρματος σχετίζεται με την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκε ένα άτομο. Εάν το δέρμα είναι σκούρο, αυτό σήμαινε ότι το άτομο δούλευε στα χωράφια και ήταν φτωχό. Οι νεαρές Κινέζες δεν θέλουν να φαίνονται φτωχές, ακόμη και σήμερα, οπότε είναι έτοιμες να κάνουν οτιδήποτε για να κρατήσουν το δέρμα τους λευκό σαν το χιόνι.

Αυτός ο εθισμός σε μια ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ξεπερνά κατά πολύ την αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας. Για να απαλλαγούν από το «σκούρο δέρμα», οι γυναίκες στην Κίνα χρησιμοποιούν πολλές κρέμες προσώπου που συνήθως περιέχουν λευκαντικούς παράγοντες.


3. Μιανμάρ

Για τους κατοίκους Kayan που ζουν στη Μιανμάρ, ο μακρύς λαιμός θεωρείται σύμβολο ευημερίας και ομορφιάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ντόπια κορίτσια φορούν ορείχαλκο στο λαιμό τους από την ηλικία των 5 ετών. Στην αρχή, φορούν 6 δαχτυλίδια στο λαιμό τους και στη συνέχεια ο αριθμός τους αυξάνεται κατά ένα κάθε χρόνο.

Mέχρι να φτάσουν στο γάμο, ο αριθμός των δαχτυλιδιών φτάνει στο μέγιστο καθώς σταματούν να τα προσθέτουν άλλα όταν παντρέυονται.

Ως αποτέλεσμα της χρήσης αυτών των σπιράλ, ο λαιμός της γυναίκας μπορεί να φτάσει τα 40 εκατοστά. Και μερικές φορές ολόκληρη η κατασκευή είναι τόσο τεράστια και άβολη που είναι δύσκολο για ένα κορίτσι να γυρίσει το κεφάλι του. Ωστόσο, δεν διαμαρτύρονται ποτέ – η ομορφιά θέλει θυσίες, έτσι δεν είναι;

2. Νέα Ζηλανδία

Στη Νέα Ζηλανδία, τα τατουάζ δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να διακοσμήσουν το δέρμα, αλλά οι αυτόχθονες, Μαορί, χρησιμοποιούν μια τεχνική τατουάζ που ονομάζεται ta moko για να φτιάξουν ένα είδος ταυτότητας σε μαύρα και σκούρα μπλε μοτίβα στο πρόσωπο. Οι γυναίκες Μαορί παραδοσιακά κάνουν στον εαυτό τους τατουάζ στο πηγούνι κατά την εφηβεία και προσπαθούν να τα κάνουν όσο το δυνατόν πιο προσεγμένα και λεπτομερή για να δείξουν την κοινωνική τους κατάσταση.

Όταν ένα άλλο άτομο της φυλής βλέπει αυτό το τατουάζ, μπορεί εύκολα να «διαβάσει» ολόκληρη την ιστορία της γυναίκας που τα φέρει και να εκτιμήσει πόσο όμορφη είναι.

1. Αιθιοπία

Σε αυτήν τη χώρα, όταν μια γυναίκα φτάνει σε ηλικία τεκνοποίησης, οι άνθρωποι αφαιρούν τα 2 κάτω μπροστινά δόντια της και κάνουν μια τρύπα στο κάτω χείλος της. Στη συνέχεια εισάγουν έναν βαρύ πήλινο ή ξύλινο δίσκο σε αυτήν την τρύπα. Καθώς μεγαλώνει, τοποθετούνται εκεί μεγαλύτεροι και βαρύτεροι δίσκοι για να τεντώσει περαιτέρω το χείλος μέχρι να φτάσει σε μια πλάκα πλήρους μεγέθους. Αυτό το χείλος αντιμετωπίζεται από τους γηγενείς της φυλής Σούρμα ως σύμβολο γυναικείας ωριμότητας που προσελκύει τους άνδρες για γάμο.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.