6 χρόνια χωρίς τον Χάρρυ Κλυνν: Το αληθινό όνομα, πως βγήκε το ψευδώνυμο, ο χαμός του γιου κι ο θάνατος στο νοσοκομείο

May 23, 2024


Σαν σήμερα, στις 21 Μαΐου του 2018, έφυγε από τη ζωή ο πολυτάλαντος και πρωτοπόρος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν. Γνωστός ως ο «Αριστοφάνης της εποχής μας», ο Χάρρυ Κλυνν άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην καλλιτεχνική σκηνή, επηρεάζοντας πολλούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και stand-up comedians.Ο πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης, αλλά έγινε ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. Η επι…

...�νωστός με το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. Η επιλογή αυτού του ονόματος έχει μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω της. Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Χάρρυ Κλυνν αποκάλυψε ότι το ψευδώνυμό του ήταν μια αντίθεση στον κινηματογραφικό χαρακτήρα Dirty Harry του Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος ήταν δημοφιλής...

Σαν σήμερα, στις 21 Μαΐου του 2018, έφυγε από τη ζωή ο πολυτάλαντος και πρωτοπόρος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν. Γνωστός ως ο «Αριστοφάνης της εποχής μας», ο Χάρρυ Κλυνν άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην καλλιτεχνική σκηνή, επηρεάζοντας πολλούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και stand-up comedians.

Η Καλλιτεχνική Ταυτότητα του Χάρρυ Κλυνν

Ο πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης, αλλά έγινε ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν. Η επιλογή αυτού του ονόματος έχει μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω της. Σε παλιότερη συνέντευξή του, ο Χάρρυ Κλυνν αποκάλυψε ότι το ψευδώνυμό του ήταν μια αντίθεση στον κινηματογραφικό χαρακτήρα Dirty Harry του Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος ήταν δημοφιλής τη δεκαετία του ’70.

Η Έμπνευση για το Ψευδώνυμο

Επηρεασμένος από τον χαρακτήρα του «Βρώμικου Χάρι», ο Χάρρυ Κλυνν αποφάσισε να υιοθετήσει ένα όνομα που θα αντικατόπτριζε την αντίθετη έννοια, δηλαδή τον «Καθαρό Χάρι». Έτσι, γεννήθηκε το ψευδώνυμο Χάρρυ Κλυνν, το οποίο έμελλε να γίνει γνωστό σε όλους και να συνοδεύσει την επιτυχημένη του καριέρα.

10 διαχρονικές ατάκες του Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν πέθανε στις 21 Μαΐου του 2018 στο νοσοκομείο της Καλαμαριάς από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του είχε κλονιστεί αρκετά μετά από το θάνατο του γιου του, Νίκου Τριανταφυλλίδη το 2016.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.