Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας «κάηκε» μόνος του από την αναλογική

May 22, 2023


«Ίσως η απλή αναλογική να ήταν η καταστροφή του Τσίπρα. Διότι αν δεν υπήρχε απλή αναλογική και υπήρχε μια κλασική διαμάχη ποιος θα βγει πρώτος για να κυβερνήσει, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει συσπειρώσει περισσότερο κόσμο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής της ΝΔ, αναλύοντας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Με την ευκαιρία, δείτ…

...ε το σχόλιο του για τις δεύτερες εκλογές.Επιπλέον, τόνισε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν μας είχε βάλει στην βάσανο της απλής αναλογικής τώρα θα είχαμε κανονικά μια κυβέρνηση πάρα πολύ ισχυρή».«Το αποτέλεσμα το χθεσινό δημιουργεί την ανάγκη, να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει πια όλο αυτό...

«Ίσως η απλή αναλογική να ήταν η καταστροφή του Τσίπρα. Διότι αν δεν υπήρχε απλή αναλογική και υπήρχε μια κλασική διαμάχη ποιος θα βγει πρώτος για να κυβερνήσει, πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει συσπειρώσει περισσότερο κόσμο» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επανεξελέγη βουλευτής της ΝΔ, αναλύοντας σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. Με την ευκαιρία, δείτε το σχόλιο του για τις δεύτερες εκλογές.

Επιπλέον, τόνισε πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν μας είχε βάλει στην βάσανο της απλής αναλογικής τώρα θα είχαμε κανονικά μια κυβέρνηση πάρα πολύ ισχυρή».

«Το αποτέλεσμα το χθεσινό δημιουργεί την ανάγκη, να τελειώνουμε. Δεν υπάρχει πια όλο αυτό που συζητάγαμε πριν, ποια κυβέρνηση, με ποιον θα συμμαχήσουμε, υπάρχει τώρα κάτι άλλο. Υπάρχει μια καθαρή εντολή του ελληνικού λαού να κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης Δεν υπάρχει λόγος να χάσουμε πολλές μέρες, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να λύνει προβλήματα. Αν δεν κάνουν χρήση οι αρχηγοί των διερευνητικών εντολών, το τριήμερο που έχει ο καθένας στη διάθεσή του και αυτές δοθούν και παρθούν σχεδόν αμέσως, αυτόματα μπορούμε να πάμε εννέα ημέρες νωρίτερα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας «κάηκε» μόνος του από την αναλογική

«Αυτό που ζούμε τώρα, αυτή η καθυστέρηση ενός μηνός είναι το τέλος μιας στρατηγικής που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας όταν ψήφισε την απλή αναλογική. Ένα από τα πράγματα που τελείωσαν χθες είναι και η απλή αναλογική. Νομίζω ότι η κουβέντα περί απλής αναλογικής στην Ελλάδα για κανένα αιώνα δεν θα ξαναγίνει. “Κάηκε”» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«“Κάηκε” διότι ο κόσμος είδε μια σειρά κομμάτων που επί δεκαετίες μίλαγαν για απλή αναλογική, η οποία έχει ως κεντρικό στόχο τις συνεργασίες και όταν ήρθε η ώρα να βρουν τρόπο να συνεργαστούν, κανένας δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με κανέναν» συμπλήρωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ένας από τους βασικότερους λόγους της πολύ μεγάλης ήττας της Αριστεράς χθες, είναι γιατί δεν είχε κυβερνητική πρόταση».

Εκλογές 2023: Κυριακή 28 Μαΐου, η ορκωμοσία της νέας Βουλής – Δευτέρα 29 Μαΐου, η διάλυσή της

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα.

Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Προηγήθηκε η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία ενημέρωσε για την απόφασή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή. Ο πρωθυπουργός δήλωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία τον κάλεσε για να του δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπει το Σύνταγμα ότι:

«Θεωρώ ότι οι χθεσινές εκλογές ήταν ένα προοδευτικό βήμα ωριμότητας από το γεγονός ότι αυξήθηκε η συμμετοχή ότι παρά τους περιορισμούς για πρώτη φορά ψήφισαν από το εξωτερικό.

Πιστεύω, τόνισε, ότι το μήνυμα της κάλπης ήταν απολύτως σαφές θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης.

Μάλιστα επισήμανε ότι με το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα είχε ήδη μία ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία η οποία θα ξεπερνούσε τις 170 έδρες.

«Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη μου ότι είναι αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν να γίνουν ενδεχομένως στις 25 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.