Εκλογές 2023: Πολιτικός “σεισμός” από την κάλπη! Η “εντολή αυτοδυναμίας” για Νέα Δημοκρατία, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και “χρυσή ευκαιρία” του ΠΑΣΟΚ (Video)

May 22, 2023


Εκλογές 2023: Ο «πολιτικός σεισμός», όπως περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ιστορική νίκη της ΝΔ, με τη μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα επί Μεταπολίτευσης, είναι κάτι που κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει κατά την προεκλογική περίοδο και ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και του ηγέτη της παράταξης.Ο αντίκτυπος του εκλογικού αποτελέσματος ισοδυναμεί με «τσουνάμι» για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται …

...να οδηγεί σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει δυναμική επιστροφή -«αναγέννηση» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την εκλογική δύναμη που έλαβε το Κίνημα.Πολιτικός "σεισμός" από την κάλπηΉδη, λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και τον...

Εκλογές 2023: Ο «πολιτικός σεισμός», όπως περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ιστορική νίκη της ΝΔ, με τη μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα επί Μεταπολίτευσης, είναι κάτι που κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει κατά την προεκλογική περίοδο και ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμη και του ηγέτη της παράταξης.

Ο αντίκτυπος του εκλογικού αποτελέσματος ισοδυναμεί με «τσουνάμι» για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φαίνεται να οδηγεί σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει δυναμική επιστροφή -«αναγέννηση» χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την εκλογική δύναμη που έλαβε το Κίνημα.

Πολιτικός “σεισμός” από την κάλπη

Ήδη, λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και τον αρχικό αιφνιδιασμό του double score (η ΝΔ βρίσκεται στο 40,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%), οι αναλυτές άρχισαν να προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες της συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ και τους λόγους που εκτόξευσαν τη γαλάζια παράταξη.

Η ΝΔ βρίσκεται μόλις 5 έδρες μακριά από την αυτοδυναμία και μάλιστα με την απλή αναλογική, ενώ την ίδια ώρα στον ΣΥΡΙΖΑ συγκαλούνται τα όργανα προκειμένου να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος και οι αναγκαίες αλλαγές, ακόμη και σε πρόσωπα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.