Η Ανδρομέδα Balls, Drag Queen και δασκάλα δημοτικού, μιλά ανοιχτά για τα ομοφοβικά σχόλια που δέχεται από τους ίδιους της τους μαθητές, φωτίζοντας τη δύσκολη πραγματικότητα της LGBTQ+ κοινότητας στην Ελλάδα του σήμερα.Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Miss Hellas Drag Pageant 2025, με στόχο να αναδείξει όχι μόνο το ταλέντο, αλλά και την ελευθερία έκφρασης. Γεμάτος φαντασία, γκλί…
Η Ανδρομέδα Balls, Drag Queen και δασκάλα δημοτικού, μιλά ανοιχτά για τα ομοφοβικά σχόλια που δέχεται από τους ίδιους της τους μαθητές, φωτίζοντας τη δύσκολη πραγματικότητα της LGBTQ+ κοινότητας στην Ελλάδα του σήμερα.
ένα βράδυ με drag, λάμψη και σκληρές αλήθειες
Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός Miss Hellas Drag Pageant 2025, με στόχο να αναδείξει όχι μόνο το ταλέντο, αλλά και την ελευθερία έκφρασης. Γεμάτος φαντασία, γκλίτερ και δημιουργικές εμφανίσεις, ο διαγωνισμός απέδειξε πως το drag παραμένει ένα ζωντανό και βαθιά πολιτικό καλλιτεχνικό είδος.
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές στη Μίνα Καλογερά, αυτό που επιδιώκουν είναι να χτίσουν μια σοβαρή και επαγγελματική πλατφόρμα για τα drag ταλέντα στην Ελλάδα, μακριά από γραφικότητες και στερεότυπα. Ένα μέρος όπου η τέχνη και η ταυτότητα θα μπορούν να συνυπάρχουν με αξιοπρέπεια.
η Ανδρομέδα Balls μιλά χωρίς φίλτρα για την καθημερινότητά της
Μία από τις σημαντικές στιγμές της βραδιάς ήταν η παρουσία της Ανδρομέδα Balls, περσινής νικήτριας, η οποία μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου για όσα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σήμερα ως drag performer αλλά και ως δασκάλα.
“Έχουμε κάθε Πέμπτη μία παράσταση με τις προηγούμενες εστεμμένες, τις ‘εστριμμένες’, στον Μικρό Κεραμεικό. Φύγαμε από μια παράσταση χωρίς να έχουμε αλλάξει ντύσιμο γιατί θέλαμε να πάμε για ένα ποτό και κάποιος μας πέταξε ένα μπουκάλι νερό από ένα αυτοκίνητο στην Ιερά Οδό γιατί απλά δεν του άρεσε πως ήμασταν ντυμένες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
ο ρόλος της στο σχολείο και η μεταφορά της προκατάληψης
Η πιο σκληρή πραγματικότητα, ωστόσο, φαίνεται να αποκαλύπτεται στο επάγγελμά της ως δασκάλα δημοτικού. Η Ανδρομέδα Balls εξομολογήθηκε:
“Εγώ τα πρωινά είμαι δασκάλα στο σχολείο και τα ομοφοβικά σχόλια δε σταματάνε ούτε από τους μαθητές μου. Διδάσκω σε παιδιά ηλικίας 2ας δημοτικού και ακούω τέτοια σχόλια, τα οποία προφανώς, μεταφέρονται από το σπίτι στην τάξη σε παιδιά δημοτικού.”
Η παρατήρησή της αποκαλύπτει πόσο βαθιά ριζωμένες είναι οι κοινωνικές προκαταλήψεις – ακόμη και σε τόσο μικρές ηλικίες. Τα παιδιά αναπαράγουν λόγια και συμπεριφορές που ακούνε στο σπίτι, δείχνοντας πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στο σχολείο, αλλά ξεκινά από το οικογενειακό περιβάλλον.
μια κοινωνία που ακόμα φοβάται το διαφορετικό
Το παράδοξο της εποχής μας είναι πως, ενώ υποτίθεται πως προοδεύουμε, ο φόβος απέναντι στο διαφορετικό παραμένει ζωντανός. Η λεκτική βία, η προκατάληψη και η επιθετικότητα δεν έχουν εξαφανιστεί — απλώς αλλάζουν πρόσωπο και εκφραστές.
Και όταν τέτοιες συμπεριφορές παρατηρούνται σε ένα τόσο θεμελιώδες περιβάλλον όπως το σχολείο, τότε τίθεται το ερώτημα: μήπως τελικά δεν έχουμε κάνει ούτε το πρώτο βήμα;
Δείτε και αυτά