Πάσχα – Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κέρκυρα με τον σύζυγό του Tyler McBeth, έσπασαν τους μπότηδες μαζί!

May 4, 2024


Στην Κέρκυρα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον σύζυγό του Tyler McBeth, όπου και περνούν τις γιορτές και την Ανάσταση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε το πρώτο του Πάσχα, μετά τη μόνιμη πλέον επιστροφή στη χώρα μας, και τήρησε το έθιμο με τους μπότηδες στο νησί του Ιονίου.Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε κάτω απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού όπου βρισκόταν ο Στέφανος Κασσελάκης…

..., στην πλατεία Σπιανάδα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, για να δουν από κοντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Ετοιμάζει κρητικό γάμο και γλέντι στο νησί με τον Tyler - Πόσα άτομα θα καλέσει το ζευγάριΤο μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για το Πάσχα«Έχει...

Στην Κέρκυρα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον σύζυγό του Tyler McBeth, όπου και περνούν τις γιορτές και την Ανάσταση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε το πρώτο του Πάσχα, μετά τη μόνιμη πλέον επιστροφή στη χώρα μας, και τήρησε το έθιμο με τους μπότηδες στο νησί του Ιονίου.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε κάτω απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού όπου βρισκόταν ο Στέφανος Κασσελάκης, στην πλατεία Σπιανάδα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, για να δουν από κοντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Ετοιμάζει κρητικό γάμο και γλέντι στο νησί με τον Tyler – Πόσα άτομα θα καλέσει το ζευγάρι

Το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για το Πάσχα

«Έχει έρθει η ώρα για την πρώτη Ανάσταση εδώ στην Κέρκυρα, πάμε να σπάσουμε τους Μπότηδες! Και μετά πρώτα ο Θεός θα σπάσουμε και αυγά! Θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα το οποίο βάζει σκοτάδι αντί για φως στη χώρα μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δείτε φωτογραφίες από την ώρα που πετάει τον μπότη, μαζί με τον σύζυγό του:

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κέρκυρα
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κέρκυρα
Φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Τι είναι οι μπότηδες;

Οι μπότηδες είναι πήλινα κανάτια, γεμάτα νερό, με στενό στόμιο και δυο χερούλια στο πλάι, δεμένα με κόκκινες κορδέλες. Είναι ένα έθιμο που γιορτάζεται μόνο στην Κέρκυρα και έχει ρίζες από τα ενετικά χρόνια της κατοχής του νησιού.

Οι Βενετοί τότε καθολικοί έσπαγαν τις παλιές στάμνες την Πρωτοχρονιά, ως «φόρο» στο νέο χρόνο, προκειμένου να τους φέρει καινούργια αγαθά στο σπιτικό τους. Οι ορθόδοξοι Κερκυραίοι, υιοθέτησαν το έθιμο και το μετέφεραν χρονικά στο Πάσχα, που οι Ενετοί τους επέτρεπαν να γιορτάσουν μόνο το μεσημέρι.

Το σπάσιμο των κανατιών συμβολίζει την απομάκρυνση της κακοτυχίας, γι αυτό μέχρι και σήμερα τα κομμάτια από τους σπασμένους «μπότηδες» τα παίρνουν στο σπίτι τους οι Κερκυραίοι αλλά και πολλοί επισκέπτες του νησιού, προκειμένου να τους φέρουν καλοτυχία και ευμάρεια.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.