Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Η σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ – Ο λόγος της απόφασης

May 3, 2024


Γιατί αποφασίστηκε να αφαιρεθεί μία σκηνή λίγο πριν την τελική παράδοση της ταινίας «Ιησούς από τη Ναζαρέτ».Η σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταφορά του Θείου Δράματος στον κινηματογράφο.Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτε…

...� επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.Η σειρά προβλήθηκε αρχικά στους κινηματογράφους ως ταινία, ωστόσο ελάχιστοι έχουν δει μια από τις κορυφαίες σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ λίγο πριν την τελική παράδοσή της. Πρόκειται για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού. Αν και γυρίστηκε...

Γιατί αποφασίστηκε να αφαιρεθεί μία σκηνή λίγο πριν την τελική παράδοση της ταινίας «Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Η σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταφορά του Θείου Δράματος στον κινηματογράφο.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων.

Η σειρά προβλήθηκε αρχικά στους κινηματογράφους ως ταινία, ωστόσο ελάχιστοι έχουν δει μια από τις κορυφαίες σκηνές που κόπηκαν στο μοντάζ λίγο πριν την τελική παράδοσή της. Πρόκειται για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού. Αν και γυρίστηκε κανονικά η παραγωγή αποφάσισε τελικά να την αφαιρέσει.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.