Πόσος καιρός χρειάζεται για να μειώσετε το λίπος στη κοιλιά

May 2, 2021


Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ένας από τους βασικούς σας στόχους είναι να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σας. Κι ενώ μπορεί να βρείτε πληθώρα προπονήσεων και διατροφικών tips που υπόσχονται…

... περιοχή της κοιλιάς σας. Κι ενώ μπορεί να βρείτε πληθώρα προπονήσεων και διατροφικών tips που υπόσχονται να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά σας και να σας χαρίσουν τους κοιλιακούς των ονείρων σας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν μπορείτε να μειώσετε...

Όσα πρέπει να έχετε κατά νου ώστε να καταφέρετε να χάσετε βάρος και να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σας

Όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ένας από τους βασικούς σας στόχους είναι να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς σας.

Κι ενώ μπορεί να βρείτε πληθώρα προπονήσεων και διατροφικών tips που υπόσχονται να εξαφανίσουν το λίπος στην κοιλιά σας και να σας χαρίσουν τους κοιλιακούς των ονείρων σας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν μπορείτε να μειώσετε το λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός σας, χωρίς να χάσετε συνολικά λίπος. Έτσι, όσο ιδανικό κι αν σας ακούγεται το ενδεχόμενο να συρρικνώσετε αποκλειστικά την κοιλιά σας, στην πραγματικότητα θα πρέπει να βάλετε στόχο να μειώσετε το συνολικό σας βάρος και ποσοστό λίπους.

Πόσος καιρός χρειάζεται για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Μειώνοντας το ποσοστό του συνολικού σωματικού σας λίπους θα μειώσετε το λίπος της κοιλιάς σας και κατ’ επέκταση θα ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας και τον μεταβολισμό σας. Μάλιστα, ακόμη και ήπια έως μέτρια απώλεια βάρους (το 3–4% του αρχικού σας βάρους) μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τον μεταβολισμό και την υγεία της καρδιάς σας, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Endocrinological Investigation. Και τα καλά νέα είναι ότι το σπλαχνικό λίπος είναι ένας από τους τύπους λίπους που χάνετε σχετικά εύκολα υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή με θερμιδικό έλλειμμα και αυξάνοντας τη σωματική σας δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το πόσος καιρός χρειάζεται για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σας έχει να κάνει με το πόσος καιρός χρειάζεται για να χάσετε βάρος. Από εκεί και πέρα, η ικανότητά σας να χάνετε βάρος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο μεγάλο θερμιδικό έλλειμμα εξασφαλίζετε καθημερινά, το ποσοστό της μυϊκής σας μάζας, την ηλικία σας και τον ρυθμό του μεταβολισμού σας.

Όπως φαντάζεστε, ένας νεαρός άνθρωπος που γuμνάζεται τακτικά και έχει μεγάλη μυϊκή μάζα, χάνει βάρος με μεγαλύτερη ευκολία συγκριτικά με κάποιον μεσήλικα που έχει καθιστική ζωή και η μυϊκή του μάζα έχει αρχίσει να μειώνεται. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι ένας υγιής ρυθμός αδυνατίσματος ώστε να πετύχετε αποτέλεσμα με διάρκεια είναι μισό έως 1 κιλό την εβδομάδα.

Έτσι, θα μπορούσατε να αρχίσετε να χάνετε λίπος στην κοιλιά άμεσα, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να δείτε και να αισθανθείτε τα αποτελέσματα.

Το μυστικό για να καταφέρετε να χάσετε λίπος στην κοιλιά

Το «κλειδί» στο αδυνάτισμα δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό μιας ισορροπημένης διατροφής με τακτική άσκηση. Για να χάσετε λοιπόν βάρος και να συρρικνώσετε την κοιλιά σας, διατηρήστε υπό έλεγχο τα μεγέθη των μερίδων σας, περιορίστε τα υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη και επιλέξτε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Ακολουθώντας αυτές τις διατροφικές συμβουλές και βάζοντας τη γuμναστική στη ζωή σας, θα είστε σε θέση να αδυνατίσετε και να χάσετε λίπος (και) από την κοιλιά.

πηγή

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.