Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν και παραμένει στενή»

April 26, 2024


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον οπαιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η Εκκλησία, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα θεσμικής συνεργασίας ανάμεσα σε Κράτος και Εκκλησία.Διαβάστε επίσης: Επίθεση Βελόπουλου σε Μητσοτάκη: «Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από την Νέα Δημοκρατία»«Θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία μας θεσμ…

...ικά ήταν,είναι και παραμεινει στενή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.Παράλληλα τόνισε ότι «μπαίνοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του Αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ»Ο πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σπουδαίο και...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον οπαιδικό σταθμό Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που έχει δημιουργήσει στο Δήλεσι η Εκκλησία, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα θεσμικής συνεργασίας ανάμεσα σε Κράτος και Εκκλησία.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Βελόπουλου σε Μητσοτάκη: «Η δήλωση του Ιερώνυμου εργαλειοποιείται από την Νέα Δημοκρατία»

«Θέλω να τονίσω ότι η συνεργασία μας θεσμικά ήταν,είναι και παραμεινει στενή» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι «μπαίνοντας στην Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του Αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ»

Ο πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το σπουδαίο και κοινωνικό έργο της εκκλησίας, επισήμανε ότι «προσβλέπουμε στο κοινωνικό αποτύπωμα της εκκλησίας που συμπληρώνει τις κρατικές δομές».

Τι δήλωσε ο Ιερώνυμος για τον Κυριάκο Βελόπουλο και το «χριστιανόμετρο»

Μιλώντας στις κάμερες κατά την άφιξή του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία έχει τις σταθερές της, «ακούμε το ευαγέλλιο, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός».

Και συνέχισε: «Σεβόμαστε τις απόψεις μας και κάνουμε αυτό που λέει ο Θεός. Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο. Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Πολλά πράγματα μας χωρίζουν. Κάνουμε αυτά που λέει το Ευαγγέλιο. Είναι η ώρα να σκεφτούμε σοβαρά. Ο καθένας έχει τις απόψεις του, ο χρόνος θα δείξει. Κινούμαστε με αυτά που λέει το Ευαγγέλιο».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.