Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Σε τροχιά πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Οι εκτιμήσεις για το Πάσχα

April 19, 2024


Ανοδική πορεία φαίνεται πως έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων, με τις πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα να μην είναι καθόλου αισιόδοξες για τους εκδρομείς, καθώς γίνεται λόγος για βενζίνη άνω των 2 ευρώ κατά μέσο όρο σε πανελλαδικό επίπεδο.Να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 3 σεντς.Δείτε επίσης: Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης – Σοκ…

...άρουν οι εκτιμήσεις για τις ημέρες του ΠάσχαΈνας βασικός λόγος ανησυχίας για την περαιτέρω αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι το γεγονός ότι δεν έχει περάσει στους καταναλωτές η πρόσφατη εκτίναξη των τιμών πετρελαίου.Βεβαίως, τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο υποχωρεί,...

Ανοδική πορεία φαίνεται πως έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων, με τις πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα να μην είναι καθόλου αισιόδοξες για τους εκδρομείς, καθώς γίνεται λόγος για βενζίνη άνω των 2 ευρώ κατά μέσο όρο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 3 σεντς.

Δείτε επίσης: Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης – Σοκάρουν οι εκτιμήσεις για τις ημέρες του Πάσχα

Ένας βασικός λόγος ανησυχίας για την περαιτέρω αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι το γεγονός ότι δεν έχει περάσει στους καταναλωτές η πρόσφατη εκτίναξη των τιμών πετρελαίου.

Βεβαίως, τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο υποχωρεί, αλλά με τις γεωπολιτικές εντάσεις να καραδοκούν, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα εκτιναχθούν ξανά.

Επιπλέον, μπαίνοντας σε μια περίοδο όπου η ζήτηση για καύσιμα -κυρίως λόγω ταξιδιών- αναμένεται να αυξηθεί, οι εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς είναι ότι η αυξημένη ζήτηση θα οδηγήσει τις τιμές ακόμα πιο ψηλά.

Που συναντάμε τις υψηλότερες τιμές

Τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης έδειξαν πως την Τρίτη, 16 Απριλίου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά ήταν στα 1,97 ευρώ.

Δηλαδή καταγράφηκε μια άνοδο σχεδόν των 0,15 ευρώ από τον Φεβρουάριο.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ημερήσιο δελτίο που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τις τιμές της βενζίνης ανέφερε πως η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφηκε στις Κυκλάδες με 2,19 ευρώ ανά λίτρο κι ακολουθούσαν τα Δωδεκάνησα με 2,12 ευρώ και Κεφαλονιά και Λευκάδα με 2,04 ευρώ. ενώ την χαμηλότερη μέση τιμή την εμφάνισε η Θεσσαλονίκη με 1,93 ευρώ ανά λίτρο.

Τέλος, αυξημένη είναι η τιμή και της σούπερ αμόλυβδης κατά 3 λεπτά, από το 2,128 στις 3 Απριλίου σε 2,158 στις 17/04, ενώ η τιμή του ντίζελ σημειώνει πολύ μικρή άνοδο 1 λεπτού το λίτρο, στα 1,715 ευρώ.

Άνοδος στις τιμές της βενζίνης

Η τιμή του πετρελαίου Brent από τα περίπου 76 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του 2024 βρέθηκε στα 85 δολάρια στα τέλη Μαρτίου και προ ημερών, στην κορύφωση της αγωνίας για το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ, ξεπέρασε τα 91 δολάρια, ενώ την Τετάρτη κυμαινόταν γύρω στα 88 δολάρια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Μαρία Ζιάγκα, Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, είπε ότι ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται να έχουν αντίθετες πορείες οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο, ενώ αναφέρθηκε στο πλαφόν κέρδους, που επί περίπου δύο χρόνια ισχύει για τους βενζινοπώλες, όχι όμως για όλους τους κρίκους της αλυσίδας των καυσίμων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.