Ρένα Μόρφη: Η ηλικία, η καταγωγή και τα 10 χρόνια διαφοράς με τον σύζυγό της

April 18, 2024


Με αφορμή τον συγκινητικό αποχαιρετισμό της Ρένας Μόρφη και του Νίκου Πορτοκάλογλου στην εκπομπή της ΕΡΤ, Μουσικό κουτί, το βράδυ της Κυριακής 14/4, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια (δείτε εδώ βίντεο με τα δάκρυα στα μάτια τους και τα συγκινητικά τους λόγια), το Youweekly.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την γνωστή τραγουδίστρια, Ρένα Μόρφη.Ποιο το παρελθόν της, η ιστορία της κι όχι μό…

...νο...Ποια είναι η Ρένα ΜόρφηΗ Ρένα Μόρφη γεννήθηκε στο Βόλο και είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα σχολικά της χρόνια βρέθηκε δίπλα σε καλλιτέχνες όπως η Βάσω Ζαγόρη, Claudia...

Με αφορμή τον συγκινητικό αποχαιρετισμό της Ρένας Μόρφη και του Νίκου Πορτοκάλογλου στην εκπομπή της ΕΡΤ, Μουσικό κουτί, το βράδυ της Κυριακής 14/4, μετά από 4 ολόκληρα χρόνια (δείτε εδώ βίντεο με τα δάκρυα στα μάτια τους και τα συγκινητικά τους λόγια), το Youweekly.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την γνωστή τραγουδίστρια, Ρένα Μόρφη.

Ποιο το παρελθόν της, η ιστορία της κι όχι μόνο…

Ποια είναι η Ρένα Μόρφη

Ρένα Μόρφη ποια είναι

Η Ρένα Μόρφη γεννήθηκε στο Βόλο και είναι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τα σχολικά της χρόνια βρέθηκε δίπλα σε καλλιτέχνες όπως η Βάσω Ζαγόρη, Claudia Delmer, Φώφη Ρούσου, Έλλη Πασπαλά και Νατάσα Φλουρή.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε όταν πρωτοτραγούδησε στο πλάι του Φοίβου Δεληβοριά. Από τον Δεκέμβριο του 2010, είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος Imam Baildi. Μαζί τους, συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ όπως το Lowlands – Ολλανδία (2012), το South by Southwest Festival – Αμερική (2013), το International Jazz Festival – Μοντρεάλ (2014) και το Sziget – Ουγγαρία (2012, 2015). Έχουν πραγματοποιήσει 6 περιοδείες σε Κύπρο, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Η.Π.Α., Καναδά, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Κίνα, Βόρεια Μακεδονία, Τουρκία και πολλές συναυλίες στην Ελλάδα.

Ρένα Μόρφη Imam baildi

Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό δίσκο με τίτλο Σούλη Ανατολή. Η Σούλη Ανατολή είναι μια φανταχτερή, πανεποχική λαϊκή ντίβα, αλλά και το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε η γιαγιά της όταν ήταν τραγουδίστρια στο Βόλο τη δεκαετία του 1950. Το τραγούδι που ξεχώρισε από το δίσκο είναι το «Όταν σου χορεύω».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.