Θανάσης Ευθυμιάδης: «Κάνω αυστηρή νηστεία, υπάρχουν μέρες που δεν πίνω ούτε νερό, εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας»

April 16, 2024


O Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, Fay’s Time και τη Φαίη Σκορδά και μίλησε μεταξύ άλλων για τις νηστείες που κάνει στη ζωή του, ώστε να καθαρίσει το μέσα του.Ο ηθοποιός ανέφερε: «Εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας. Κρατάω αυτό, αλλά δεν είμαι δογματικός, είμαι πάντα ανοιχτός στο να δω κάτι καινούριο. Αυτό που άλλαξα είναι ότι αφιερώνω περισσότερο χρόνο στις νηστείες που κάνω. Στις α…

...υστηρές νηστείες που κάνω. Εννοώ και τη νηστεία της εκκλησίας, που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του, έστω για μια μέρα, να νηστέψει, να δει τι σημαίνει, αλλά και αυτές που κάνω εγώ για εμένα, που μπορεί μια μέρα να μη φάω και να μην πιώ τίποτα....

O Θανάσης Ευθυμιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, Fay’s Time και τη Φαίη Σκορδά και μίλησε μεταξύ άλλων για τις νηστείες που κάνει στη ζωή του, ώστε να καθαρίσει το μέσα του.

Ο ηθοποιός ανέφερε: «Εδώ και 17 χρόνια δεν τρώω κρέας. Κρατάω αυτό, αλλά δεν είμαι δογματικός, είμαι πάντα ανοιχτός στο να δω κάτι καινούριο. Αυτό που άλλαξα είναι ότι αφιερώνω περισσότερο χρόνο στις νηστείες που κάνω. Στις αυστηρές νηστείες που κάνω. Εννοώ και τη νηστεία της εκκλησίας, που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να κάνει αυτό το δώρο στον εαυτό του, έστω για μια μέρα, να νηστέψει, να δει τι σημαίνει, αλλά και αυτές που κάνω εγώ για εμένα, που μπορεί μια μέρα να μη φάω και να μην πιώ τίποτα. Καθόλου νερό, καθόλου φαγητό. Γίνεται απίστευτος καθαρισμός, γιατί δίνεις την ευκαιρία στο σώμα σου να μην ασχοληθεί με τη χώνεψη του φαγητού που θα του βάλεις, αλλά με το να επουλώσει διάφορα μικροπράγματα μέσα σου. Η νηστεία έχει κάτι και το πνευματικό».

Και πρόσθεσε: «Έκανα αυστηρή νηστεία για να γράψω το βιβλίο μου. Ξεκίνησα με μια νηστεία αυστηρή, 2-3 μέρες δεν έφαγα τίποτα. Αυτό το πληροφορήθηκα από το Άγιον Όρος, ότι οι αγιογράφοι κάνουν αυστηρή νηστεία, ξηρασία, για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καθαρίσουν και να ενωθούν με τον άγιο που θα ζωγραφίσουν. Πρέπει να τους έρθει ο άγιος».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.