Mωρό γεννήθηκε μόλις 250 γραμμάρια αλλά κέρδισε τη δύσκολη μάχη και επέζησε

April 16, 2021


Στις 23 εβδομάδες εγκυμοσύνης η μικρή Latifa ήρθε πρόωρα στον κόσμο σε νοσοκομείο του Άμπου Ντάμπι. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν τόσο μικροσκοπική που χωρούσε στη χούφτα του ενός χεριού. Αν το καλοσκεφτε…

...ί κανείς είχε το μέγεθος ενός μεγάλου μήλου.Έχοντας χάσει το πρώτο τους παιδί που είχε γεννηθεί και αυτό πρόωρα, οι γονείς της έχασαν την γη κάτω απ’ τα πόδια τους, όταν τους είπαν ότι η Latifa είχε «λίγες μόνο ώρες για να ζήσει». Αλλά το μωρό-θαύμα επέζησε!Οι γιατροί στο Βασιλικό...

Στις 23 εβδομάδες εγκυμοσύνης η μικρή Latifa ήρθε πρόωρα στον κόσμο σε νοσοκομείο του Άμπου Ντάμπι. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν τόσο μικροσκοπική που χωρούσε στη χούφτα του ενός χεριού. Αν το καλοσκεφτεί κανείς είχε το μέγεθος ενός μεγάλου μήλου.

Έχοντας χάσει το πρώτο τους παιδί που είχε γεννηθεί και αυτό πρόωρα, οι γονείς της έχασαν την γη κάτω απ’ τα πόδια τους, όταν τους είπαν ότι η Latifa είχε «λίγες μόνο ώρες για να ζήσει». Αλλά το μωρό-θαύμα επέζησε!

Οι γιατροί στο Βασιλικό Νοσοκομείο NMC στο Αμπού Ντάμπι είπαν ότι όταν η Latifa γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 250 γραμμάρια και ανήκε στην κατηγορία των πιο μικροσκοπικών μωρών που γεννήθηκαν ποτέ πρόωρα.

Η μικρούλα έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και έμεινε στο νοσοκομείο… 177 μέρες! Όταν πλέον είχε βάρος 3,825 κιλών μπορούσε να πάει για πρώτη φορά σπίτι της με τους γονείς της.

«Η Latifa είναι ηρωίδα. Η υγεία της υπέφερε! Το μικρότερο μωρό στον κόσμο (που γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 2018) επέζησε καθώς δεν είχε σημαντικές και απειλητικές για τη ζωή του επιπλοκές…  Η Latifa όμως είχε αναπνευστική δυσχέρεια, σήψη, αναιμία, υπόταση, μη φυσιολογική πήξη του αίματος, νεφρική ανεπάρκεια, προβλήματα ακοής και πνευμονοπάθεια, μεταξύ άλλων» είπε ο γιατρός της.

Αυτό το κορίτσι έχει τσαγανό και του ευχόμαστε από δω και στο εξής να μην υποφέρει ποτέ ξανά!

Πηγή :mama365.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.