Πάσχα: Φρένο» από Χαράλαμπο Γώγο σε μετακινήσεις εκτός Νομού – Προέχει το καλοκαίρι και ο Τουρισμός

April 16, 2021


 Ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών ήταν επιφυλακτικός για τις μετακινήσεις εκτός νομού, λέγοντας πως προέχουν το καλοκαίρι και ο τουρισμός.Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και…

... την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, το πρωί της Πέμπτης. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, αρχικά, αυτή την στιγμή σταθεροποιηθήκαν τα κρούσματα. Η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει. Επίσης, φαίνεται να υπάρχει μια εβδομαδιαία σταθεροποίηση.Ωστόσο, σημείωσε πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση...

 

Ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών ήταν επιφυλακτικός για τις μετακινήσεις εκτός νομού, λέγοντας πως προέχουν το καλοκαίρι και ο τουρισμός.

Ο ίδιος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, το πρωί της Πέμπτης. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, αρχικά, αυτή την στιγμή σταθεροποιηθήκαν τα κρούσματα. Η θετικότητα φαίνεται να έχει πέσει. Επίσης, φαίνεται να υπάρχει μια εβδομαδιαία σταθεροποίηση.

Ωστόσο, σημείωσε πως μετά από 15 ημέρες θα υπάρξει αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία. Τώρα, το RT είναι γύρω στο 1 και σε μερικές περιοχές έχει πέσει κάτω από το 1. Επεσήμανε ότι η Αττική φαίνεται να σταθεροποιείται. Επίσης, υπάρχει τάση ανόδου του κορονοιού στη Δυτική Μακεδονία.

Χαράλαμπος Γώγος: Μετακινήσεις εκτός Νομού το Πάσχα

Αναφορικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα σχολίασε πως «θέλουμε Πάσχα στο χωριό. Όμως, θα το συζητήσουμε την επόμενη βδομάδα» και πως «πάνω απ’ όλα είναι οι ασφαλείς μετακινήσεις και το να μην αυξηθούν τα κρούσματα σε περιοχές που έχουν χαμηλά κρούσματα τώρα».

Υπογράμμισε πως προτεραιότητα σίγουρα υπάρχει για το καλοκαίρι και τον τουρισμό. Επίσης, εξέφρασε την επιφυλακτικότητα του για την απελευθέρωση των μετακινήσεων γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό σε κάποιες περιοχές.

Χ. Γώγος: Τι είπε για το άνοιγμα λιανεμπορίου

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε για σταδιακή απελευθέρωση και πως το θέμα δεν είναι μόνο μέσα στα μαγαζιά αλλά και γύρω από αυτά. Ωστόσο τόνισε πως πλέον ‘έχουμε καλύτερα όπλα πλέον και απ ότι είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή χαρακτηρίζοντας πολύ «ισχυρό» το self test.

Χαράλαμπος Γώγος: Εμβόλια:

«Δεν είναι ανησυχητικά τα δεδομένα για astrazeneca – Johnson & Johnson» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής τονίζοντας πως οι παρενέργειες είναι ένα στο εκατομμύριο πιθανότητα. «Πρέπει να φύγει το πέπλο ανησυχίας και να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί » δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι εμβολιαστούν πιθανότατα να χρειαστούν νέα δόση εμβολίου μετά από 9 μήνες

«Όσο αφορά στην 2η φάση του εμβολιασμού αυτό που ξέρουμε είναι ότι στους 6 μήνες έχουμε ικανοποιητικά αντισώματα σε μεγάλο ποσοστό κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί μια μονή δόση εμβολίου μετά από 9 – 12 μήνες».

Πηγή : newsitamea.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.