Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτά είναι τα 4 πρόσωπα στο στόχαστρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

April 15, 2021


Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. Τέσσερα πρόσωπα, αποφυλακισμένοι ποινικοί, έχουν…

... τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών.Σε παλιές δικογραφίες πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι ερευνητές της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα...

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Τέσσερα πρόσωπα, αποφυλακισμένοι ποινικοί, έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αρχών.

Σε παλιές δικογραφίες πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι ερευνητές της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, αποφυλακισμένοι ποινικοί, που για διαφορετικούς λόγους ενδέχεται να γνωρίζουν πληροφορίες, με τις υποθέσεις των οποίων είχε ασχοληθεί ο δημοσιογράφος.

Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Το νέο βίντεο – ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας εξετάζεται από τις Αρχές. Το βίντεο είναι από την οδό Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται κοντά στο σημείο της εκτέλεσης, φαίνεται να περνά ένα σκουτεράκι παρόμοιο με αυτό των δολοφόνων. Το βίντεο είναι τέσσερα λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όπως φαίνεται στο βίντεο, στο μηχανάκι επιβαίνει μόνο ο οδηγός και τα ρούχα του είναι παρόμοια με αυτά τους ενός εκ των δολοφόνων.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο ένας από τους επιβάτες να κατέβηκε και ο άλλος να συνέχισε μόνος του τη διαδρομή με το μηχανάκι.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να τρέχει προς το σημείο της εκτέλεσης, το ίδιο σημείο όπου είχαν περάσει λίγο πριν οι δολοφόνοι.

«Είδα τον δολοφόνο του Γιώργου Καραϊβάζ»

Οι Αρχές εξετάζουν τις τέσσερις μαρτυρίες των αυτόπτων μαρτύρων με τα βίντεο. Ο καθένας τους έχει δώσει τη δική του περιγραφή.

Η μοναδική γυναίκα που ήταν σε απόσταση αναπνοής από το σημείο αποκάλυψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Ακούσαμε τον θόρυβο. Τρία – τέσσερα βήματα μπροστά, είδα ότι υπήρχε άνθρωπος πεσμένος μπρούμητα, από το κεφάλι να ρέει αίμα, αλλά δεν πλησίασα παραπάνω, πραγματικά φοβήθηκα, δεν ήθελα να έχω την εικόνα του».

«Μέσα σε ένα με δύο λεπτά ήρθε η αστυνομία. Έγιναν πολύ γρήγορα, και ήταν και ατάραχοι, ήταν ήρεμοι. Δεν ξέρω αν πήραν είδηση ότι ήμασταν κι εμείς εκεί ή αν δεν έδωσαν σημασία» είπε.

Ανοίγουν κινητό και λάπτοπ

Το λάπτοπ του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας και γίνονται ήδη προσπάθειες ν’ αποκτηθεί πρόσβαση. Το κινητό έχει δεχτεί σφαίρα, ωστόσο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχουν σωθεί όλα τα δεδομένα μέσω icloud.

Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν;
Την εκτίμηση ότι οι επαγγελματίες εκτελεστές, είχαν προσπαθήσει ξανά τις τελευταίες τρεις μέρες να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και αποκάλυψε το Star, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από τις τελευταίες τρεις ημέρες από τη δολοφονία του Καραϊβάζ, από την Τετάρτη 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου που εκτελέστηκε.

Στο «μικροσκόπιο» δυο «αδέσποτες» σφαίρες

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει ολόκληρη τη γειτονιά του γνωστού δημοσιογράφου, ενώ ανακαλύπτονται σιγά – σιγά τα σημάδια της δολοφονικής ενέδρας.

Σε πολυκατοικία που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 60 μέτρων από το σημείο όπου εκτελέστηκε ο δημοσιογράφος, οι κάτοικοι εντόπισαν τα σημάδια από τις σφαίρες που δεν βρήκαν τον στόχο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μετά την οδό Σακελαρίου, οι αδίστακτοι δολοφόνοι πέρασαν την οδό Άνινου όπου βρίσκεται το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και στάθηκαν στην οδό Μουλοπούλου, όπου βρίσκεται το παρκάκι στο οποίο έστησαν καρτέρι στο θύμα τους.

Από τα στενά μέχρι την κεντρική λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν με άνεση. Οι Αρχές φαίνεται να γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι φαίνεται να εξαφανίστηκαν μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος.

Τι είπε η σύζυγός του στους αστυνομικούς

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ παραχώρησε την πρώτη της κατάθεση στις αρχές.

Σύμφωνα με το STAR, η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ κατέθεσε πως ο άνδρας της δεν της είχε πει ποτέ ότι δεχόταν απειλές.

«Δεν μου είχε πει ποτέ για απειλές. Δεν δεχόταν απειλές» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ήταν ένας καλός οικογενειάρχης, πατέρας και σύζυγος».

Μάλιστα είπε πως οι δύο τους έβγαιναν συχνά για καφέ και τα βράδια είχαν κοινές εξόδους με οικογενειακούς φίλους.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δολοφονημένος δημοσιογράφος πήγαινε καθημερινά στη δουλειά του και επέστρεφε αμέσως σπίτι, ενώ όταν καθυστερούσε είχε επαγγελματικές συναντήσεις με συνδικαλιστές αστυνομικούς και άλλους.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.