«Restart» στο λιανεμπόριο με SMS στο 13032 και τρίωρη διάρκεια – Πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα (video)

April 15, 2021


«Όχι» σε click away και click insideΆνοιγμα καταστημάτων σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα έχει εισηγηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει…

... τι θα γίνει με λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις.Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών,...

«Όχι» σε click away και click inside

Άνοιγμα καταστημάτων σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα έχει εισηγηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης στην επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει τι θα γίνει με λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το λιανεμπόριο να ανοίξει από τη Δεύτερα, με το σύστημα που έχει σχεδιαστεί με αποστολή SMS στο 13032 και χρονικό περιορισμό στα ψώνια των πολιτών, κάτι που θα εξεταστεί από τους λοιμωξιολόγους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το 13032 θα επιτρέπει μόνο ένα SMS και θα έχει διάρκεια 3 ώρες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε ακόμα ότι δεν επιλέγεται η μέθοδος της παράδοσης εκτός, «γιατί κάποια καταστήματα δεν μπορούν να δουλέψουν με αυτό τον τρόπο και κατά συνέπεια δεν θέλουμε να δημιουργηθούν συνθήκες αθεμίτου ανταγωνισμού».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι το ΥΠΑΝΕ έχει εισηγηθεί μαζί με τα κομμωτήρια να ανοίξουν και τα ινστιτούτα αισθητικής για να μην μεταφέρεται η πελατεία στους γιατρούς αλλά στην επιτροπή υπάρχουν επιφυλάξεις.

Σε ό,τι άφορα στην εστίαση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα συζητηθεί το ζήτημα στην επιτροπή για να εξεταστούν όλα τα σενάρια χαλάρωσης. Ούτως η άλλως, ανέφερε χαρακτηριστικά, η καραντίνα δεν υπάρχει στην πράξη, αφού το περασμένο Σαββατοκύριακο στις πλατείες δεν μπορούσες να διακρίνεις το γκαζόν. Πάντως ξεκαθάρισε ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης είναι δύσκολο να ανοίξουν.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθεί γενναία στήριξη στα καταστήματα εστίασης για την τοποθέτηση μηχανημάτων καθαρισμού του αέρα, ενώ όλα τα μέτρα στήριξης για την εστίαση θα ανακοινωθούν αύριο η μεθαύριο Παρασκευή.

Επίσης ανέφερε ότι είναι δύσκολη η απόφαση να επιτραπεί σε όσους έχουν εμβολιαστεί να μετακινηθούν προς τα χωριά τους, τη στιγμή που δεν μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος.

Σημειώνεται ότι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι στο τραπέζι της επιτροπής η οποία θα κληθεί να την εγκρίνει. Σε περίπτωση που οι λοιμωξιολόγοι κρίνουν ότι η 3ωρη παραμονή στα καταστήματα είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως προκριθούν τα δίωρα ψώνια.

«Όχι» σε click away και click inside

Για το πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα μίλησε το πρωί στο Open και ο κ. Σταμπουλίδης, τονίζοντας πώς όταν δοθεί το πράσινο φως δεν θα ανοίξουν με click away ή click inside. «Πάμε σε άνοιγμα με περιορισμούς καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία. Έχουμε μεγάλη πίστη στην εισήγηση της Επιτροπής». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το πράσινο φως.

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση» ανέφερε. Για τα γuμναστήρια πάντως είπε ότι δεν είναι στην ατζέντα της συζήτησης για άνοιγμα στην παρούσα φάση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.