Έκλεισε το μάτι ο Χαρδαλιάς: Τι είπε για άρση μέτρων, μετακινήσεις εκτός νομού, Πάσχα στο χωριό

April 14, 2021


Από την Πάτρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη άναψε το πρώτο φως για σταδιακή άρση μέτρων. Η δήλωσή του για να «πάρουμε τις ζωές μας πίσω».Είναι δεδομένο και παρά την σημερινή μεγάλη αύξηση των κρο…

...υσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται επί ποδός ώστε να βρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε με ασφάλεια να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.Απαντες βρίσκονται σε τροχιά άρσης μέτρων με τις δηλώσεις να διαδέχονται η μια την άλλη με...

Από την Πάτρα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη άναψε το πρώτο φως για σταδιακή άρση μέτρων. Η δήλωσή του για να «πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Είναι δεδομένο και παρά την σημερινή μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται επί ποδός ώστε να βρουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε με ασφάλεια να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Απαντες βρίσκονται σε τροχιά άρσης μέτρων με τις δηλώσεις να διαδέχονται η μια την άλλη με την τελευταία να ανήκει στον Νίκο Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, από την Πάτρα που βρέθηκε για να δει από κοντά το νέο mega- εμβολιαστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, σημείωσε ότι «τώρα, όλοι μαζί ενωμένοι, μέσα από ένα συγκεκριμένο προγραμματισμό και στρατηγική, ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Τι σημαίνει, λοιπόν, το ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Καταρχήν είναι θέμα χρόνου να ανοίξουν επιπλέον εμπορικές δραστηριότητες όπως τα εμπορικά κέντρα και τα κέντρα αισθητικής.

Προς… ρυθμό ανοίγματος είναι επίσης τα φροντιστήρια, ενώ θέμα χρόνου είναι να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές εκτός από τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης στη… σειρά μπαίνει και η επίσκεψή μας στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις χωρίς ραντεβού και click away, κάτι που αποτελεί άλλωστε και πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ανάπτυξης.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού. Το Πάσχα ή αργότερα;

Όλα δείχνουν ότι το Πάσχα θα πάμε στα χωριά μας με όχημα και «εισιτήριο» τα self τεστ και φυσικά την χρήση με ευλάβεια των μέτρων ατομικής προστασίας, ένα μεγάλο στοίχημα που αν προσέχουμε αναμφίβολα θα κερδίσουμε.

Για το θέμα ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε σήμερα: «Όλα στην ώρα τους.

Για εμάς, κάθε ημέρα είναι και ένα διαφορετικό στοίχημα.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα και να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».

Ωστόσο, και όπως προαναφέραμε όλα δείχνουν ότι δεν θα σουβλίσουμε στα αστικά κέντρα αλλά στην επαρχία με «εισιτήριο» τον μαζικό έλεγχο με τα self τεστ.

Εφόσον η θετικότητα του κορονοϊού πέσει περαιτέρω (είναι λίγο πάνω από το 5%) και φανεί στην πράξη μια σταθεροποίηση του δείκτη των κρουσμάτων τότε όλα δείχνουν πως πάμε για άρση της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, εκτός και αν ανατραπούν εκ νέου τα δεδομένα τα οποία αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να αλλάζουν.

Τέλος όσον αφορά την εστίαση και όπως είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης πρώτα θα ανοίξουν τα εστιατόρια και μετά ο τουρισμός.

«Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι αυτό θα γίνει με «με τραπέζια στους εξωτερικούς χώρους.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.