Βόλος: Δεν τα κατάφερε το νεογέννητο αλογάκι που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια

April 14, 2021


Δυστυχώς άσχημα είναι τα νέα για το νεογέννητο αλογάκι που βρέθηκε στα σκουπίδια αυτές τις μέρες στην περιοχή Μελισσάτικα στη Νέα Ιωνία στο Βόλο.Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανθρώπων της Φιλοζωικής Ο…

...μάδας Βόλου, το ζώο δεν τα κατάφερε και πέθανε.Το αλογάκι είχε βρεθεί πεταμένο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών, στην περιοχή Μελισσάτικα, στη Νέα Ιωνία στο Βόλο. Δεν είχε καθόλου δυνάμεις και ήταν σε ασιτία.Ποιος μπορεί να έκανε κάτι τόσο απάνθρωπο; Πόσο υπέροχα και πόσο περήφανα ζώα...

Δυστυχώς άσχημα είναι τα νέα για το νεογέννητο αλογάκι που βρέθηκε στα σκουπίδια αυτές τις μέρες στην περιοχή Μελισσάτικα στη Νέα Ιωνία στο Βόλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανθρώπων της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, το ζώο δεν τα κατάφερε και πέθανε.

Το αλογάκι είχε βρεθεί πεταμένο δίπλα σε κάδο σκουπιδιών, στην περιοχή Μελισσάτικα, στη Νέα Ιωνία στο Βόλο. Δεν είχε καθόλου δυνάμεις και ήταν σε ασιτία.

Ποιος μπορεί να έκανε κάτι τόσο απάνθρωπο; Πόσο υπέροχα και πόσο περήφανα ζώα είναι τα άλογα! Και πόσο άσχημα, πόσο σκληρά τους φερόμαστε…

Στην ελληνική παράδοση το άλογο, όπως ξέρουμε, κατέχει ιδιαίτερη θέση. Η αγάπη μας προς αυτό διαφαίνεται από τα μυθικά χρόνια. Πολλοί αρχαίοι ημίθεοι και βασιλείς διέπρεψαν με ονομαστά άλογα όπως ο Ηρακλής, ή ο Περσέας με τον περίφημο φτερωτό Πήγασο αλλά και ο Μέγας Αλέξανδρος με το διάσημο Βουκεφάλα.

Το αλογάκι του Βόλου δεν τα κατάφερε. Ας βρεθεί τουλάχιστον αυτός που έκανε μια τέτοια πράξη. Τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα. Δεν μπορείς να τους συμπεριφέρεσαι σαν να είναι σκουπίδια.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Πηγή: petpet.news

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.