Αντώνης Σύκαρης: Ποιος ο κορυφαίος Ελληνας ορειβάτης, πώς σκοτώθηκε στα Ιμαλάια [video]

April 12, 2022


Tραγικό θάνατο βρήκε ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης στα Ιμαλάια.Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, «δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώ…

...νης Σύκαρης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».https://www.facebook.com/antonissykaris/posts/pfbid0gnD7EBRD4etzsFecnYPGWu7GL3wSQdEuzcNeuCQn1ZMK5BHQVA7NKj72ogzgFweElΤην...

Tραγικό θάνατο βρήκε ο Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης στα Ιμαλάια.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, «δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή.

Ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή.

Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου».

https://www.facebook.com/antonissykaris/posts/pfbid0gnD7EBRD4etzsFecnYPGWu7GL3wSQdEuzcNeuCQn1ZMK5BHQVA7NKj72ogzgFweEl

Την είδηση επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα thehimalayantimes.com τονίζοντας ότι «το όρος Dhaulagiri κατέγραψε το πρώτο θύμα της αναρριχητικής σεζόν, καθώς ένας διάσημος ορειβάτης από την Ελλάδα άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς κατέβαινε από το σημείο κορυφής νωρίς σήμερα το πρωί».

Ο Έλληνας αλπινιστής μαζί με τον οδηγό του Dawa Sherpa ανέβηκαν στο βουνό των 8.167 μέτρων τη Δευτέρα.

Ως μέρος μιας αποστολής που διαχειρίζεται η Seven Summit Treks, ο Έλληνας αλπινιστής είχε ήδη ανέβει στο Έβερεστ, στο όρος Lhotse και στο όρος Annapurna μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο οδηγός του περιμένει μια ομάδα διάσωσης κοντά στο Camp III, ενώ αναμένεται να γίνει η περισυλλογή και της σορού του Αντώνη Σύκαρη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η οικογένειά του έχει ενημερωθεί για τo τραγικό συμβάν.

«Δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή.

Ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή.

Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ υστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.»

Λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο Αντώνης Σύκαρης είχε φθάσει στην κορυφή του Dhaulagiri στα 8.167 μέτρα.

Ακριβώς 21 ώρες πριν είχε κάνει αναρτήσεις στα social media του, γράφοντας ότι στις 12:50 ώρα Νεπάλ έφθασε στην κορυφή αφιερώνοντάς την σε φίλους, την οικογένειά του και ειδικά την εγγονή του. Είναι τραγικό ότι λίγες ώρες αργότερα από την τρομερή καταπόνηση άφησε την τελευταία του πνοή.

Η τελευταία ανάρτηση του Αντώνη Σύκαρη:

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50 -ώρα Νεπάλ, βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα.
Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:
Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.
Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.
Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.
Ακόμα θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.
Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!
Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!
Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή!
Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!
Σας αγαπώ όλους!!!».

Αντώνης Σύκαρης: Η τελευταία συνέντευξη στις 26 Μαρτίου

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σύκαρης είχε μιλήσει στο iefimerida.gr στις 26 Μαρτίου λίγο πριν αναχωρήσει για την Kathmandu, την πρωτεύουσα του Nepal.

Ο ίδιος δήλωνε πιο δυνατός από ποτέ και πιο ώριμος από ποτέ μετά τους κινδύνους που αντιμετώπισε στις τελευταίες του αποστολές. «Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά ελληνική αποστολή στο «βουνό των Ελλήνων», στο Dhaulagiri, όπως το αποκαλούμε οι Έλληνες ορειβάτες, αφού έχουν γίνει συνολικά μέχρι σήμερα πέντε ελληνικές προσπάθειες χωρίς επιτυχία. Προσωπικά είναι η 4η ορειβατική μου προσπάθεια στην 8η ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Νιώθω έτοιμος να πετύχω τον στόχο μου», δήλωνε φανερά ενθουσιασμένος αλλά και συνειδητοποιημένος για τους κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε προσπάθεια.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.