Θρίλερ στην Πάτρα – Αυτό είναι το ελαφρυντικό που μπορεί να «μειώσει» τα ισόβια της Πισπιρίγκου

April 10, 2022


Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και για το πώς θα μπορούσε να έχει μειωμένη ποινή η Ρούλα Πισπιρίγκου.Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, «…

...οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία» και εξήγησε πως στην υπόθεση της Πάτρας, η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην...

Ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα και για το πώς θα μπορούσε να έχει μειωμένη ποινή η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, «οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία» και εξήγησε πως στην υπόθεση της Πάτρας, η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή».

Κατόπιν, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.

Τι είπε για κεταμίνη και ψυχίατρο

Αναφορικά με την κεταμίνη, ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε πως επειδή είναι μία ναρκωτική ουσία, οι Αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Δίωξη Ναρκωτικών Πάτρας, «να πάνε στις πιάτσες γιατί από ‘κει πέρα μπορούν να αντληθούν πλούσια στοιχεία για το πώς μετακινήθηκε η κεταμίνη».

Τέλος ο έμπειρος δικηγόρος τόνισε πως θα ήταν καλό να εξεταστεί από έναν ψυχίατρο, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία και συμπλήρωσε πως εάν αποδειχθεί πως η ενέργεια της κατηγορουμένης είναι απόρροια μιας οργανικής ή συνειδησιακής διαταραχής, τότε έχει το ακαταλόγιστο και δεν καταλογίζεται η πράξη.

Πηγή:
nassosblog.gr

  
  Αρχική

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.